Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Te­gyél ece­tet a sü­tőbe, döb­be­ne­tes lesz a hatás!

Te­gyél ece­tet a sü­tőbe, döb­be­ne­tes lesz a hatás!

Fe­lejtsd el a drága és egész­ség­te­len meg­ol­dá­so­kat! Mu­ta­tunk va­lami sok­kal ol­csób­bat és job­bat!

Kevés borzalmasabb teendő van annál a lakásban, mint kapargatni a sütő belsejét, megpróbálni eltávolítani a lerakódásokat és tisztává varázsolni. Jöhet gumikesztyű, hideg zsíroldó és egyéb varázslatok, mégis utálatos munka. Ráadásul a vegyszereket belélegezni sem valami nagy élmény. És persze nem is túl egészséges.

És hogy akkor mégis mi a megoldás? Nem más, mint az ecet!

Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet, és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd a legmagasabb hőfokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.

Ezután már nincs egyé teendőd,mint kivenni a tálat, a már sokszor istenített szódabikarbónával pedig elvégezni a maradék munkát.

Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét és a már fellazult lerakódásokat. Ezután egyszerűen töröld át egy nedves, puha ronggyal az egész felületet, és már befejezettnek is tekintheted munkát.

Forrás:ripost.hu

loading...