Kezdőlap EGÉSZSÉG Szőrösödés, kellemetlen testszag, álmatlanság? 8 gyanús jel nőknél, ami komoly betegségre utal!

Szőrösödés, kellemetlen testszag, álmatlanság? 8 gyanús jel nőknél, ami komoly betegségre utal!

Hirdetés

Nem csupán a hőhullámok, és a menstruáció kimaradása jelzi, hogy eljött a menopauza ideje. Van még egy pár olyan jellegzetes tünet, amelyről minden nőnek tudnia kell.

 

Hirdetés

1.Szőrösödés

A legtöbb nő borzasztóan elkeseredik, hogy egy-két szál szőr jelenik meg az állán, vagy a bajusztájékon. Igen, ezt bizony sajnos a menopauza jele, és a hormonális egyensúly felborulása okozza.


2.Kellemetlen testszag

A megnövekedett ösztrogénszint hatására az agyalapi mirigy azt hiszi, hogy a test túlhevült, és beindul a verejtékezés. Ilyenkor a szervezet sokkal többet izzad, hogy hűtse a testet, és kellemetlen testszag is kialakulhat.

3.Csontritkulás

A csontsűrűség csökkenése együtt jár az ösztrogénszint csökkenésével. A menopauza első 5 évében 20%-al csökken a csonttömeg, ez a csontok elvékonyodását, és csontritkulást okozhat.

4.Inkontinencia

A gyakori vizelési inger, és vizelettartási problémák, vagyis inkontinencia is jelentkezhet a menopauza idején.

5.Memóriaproblémák

A menopauza előtti időszakban a nők fokozottabban érzékenyebbek a stresszre, de koncentrálási-, és memóriaproblémák is jelentkezhetnek.


6. Álmatlanság

Ha csökken a progeszteron, akkor nyugtalansággal, és álmatlansággal kell számolni.

7.Allergia kialakulása

A hormonműködés felborulásával szorosan összefügg az immunrendszer gyengülése. Ha az immunrendszer legyengül, akkor könnyebben jelentkeznek allergiás tünetek.

8. Látászavarok kialakulása

A hormonális változások befolyásolják a szem egészségét is. A menopauza előtti időszakban az alacsony hormonszint következtében különböző szemproblémák alakulhatnak ki.

tudasfaja.com

Hirdetés