Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szórj egy kevés szódabikarbónát a mosogatószivacsra – lenyűgöző lesz a hatása!

Szórj egy kevés szódabikarbónát a mosogatószivacsra – lenyűgöző lesz a hatása!

Minden háztartásban kötelezően kell legyen szódabikarbóna, hiszen nem csak az odaégett edényeken segíthet, de kiváló fogfehérítő paszta is keverhető belőle. Ha eddig nem próbáltad még a szódabikarbónát, most mindenképp próbáld ki az alábbi trükköket.

1.Frissítsd fel a mosogatószivacsot

A mosogatószivacsot érdemes 2-3 hetente újra cserélni, hiszen ennyi idő alatt bőven megtelik baktériumokkal, szennyeződésekkel. Viszont ilyenkor leginkább még teljesen jó állapotban van, és sajnáljuk kidobni. Inkább frissítsük fel, fertőtlenítsük ki, és használjuk még. Adjunk 1 liter vízhez 4 evőkanál szódabikarbónát, áztassuk benne a szivacsot 1-2 órán keresztül, majd öblítsük ki, és szárítsuk meg alaposan.

2.Mikró megtisztítása

Szódabikarbóna segítségével könnyen megtisztíthatod, és szagtalanná varázsolhatod a mikródat. Egy csésze vízbe tegyél 1 evőkanál szódabikarbónát, tedd be a mikróba, és állítsd a legmagasabb fokozatra 3 percig. A lecsapódott szódabikarbónás párát töröld le egy szivaccsal, és meglátod, ragyogóan tiszta lesz a mikród.

3.Vécé

Felejtsd el a mérgező vegyszereket inkább használj szódabikarbónát a vécé megtisztítására. 1 dl ecethez keverj 1 evőkanál szódabikarbónát, és öntsd a vécébe. Hagyd állni 20 percig, majd a megszokott módon sikáld ki a vécét.

4.Zuhanyfüggöny

Ha a zuhanyfüggöny nem tud kiszáradni rendesen, akkor hamar elkezd penészedni. 1 csésze folyékony mosószerhez keverj 1 evőkanál szódabikarbónát, és ezzel sikáld át a függönyt, majd öblíts le bő vízzel. Hagyd, hogy teljesen kiszáradjon, és látni fogod, hogy a penész teljes mértékben eltűnt róla.

tudasfaja.com

loading...