Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szórj egy kevés cukrot a padlóra, és teljesen le fogsz döbbenni, hogy...

Szórj egy kevés cukrot a padlóra, és teljesen le fogsz döbbenni, hogy mi történik!

Nagyanyáink szuper háztartási trükkjeit érdemes elsajátítani, hiszen nem csak sokkal okosabban, hanem egészségesebben is éltek, mint mi! Kicsit értékeld át a cukrot a gondolkodásodban, és tekint úgy rá, mint tisztítószer.

 

Mutatjuk, hogy mi mindenre használható a cukor az édesítésen kívül!

1.Padlótisztító

4 rész ecetet keverj el 1 rész cukorral, majd egy puha rongy segítségével töröld át a padlót. Fa, de akár csempe padlóra is nagyon hatékony ez a keverék, a makacs foltoktól mindenképp megszabadít. A szemcsés cukor valósággal leradírozz a durva szennyeződéseket.

2.Mosogatószer

3 evőkanál cukrot keverj el 1 evőkanál sütőporral, majd adj hozzá annyi vizet, hogy pépes masszát kapj. Vigyázz, ne legyen túl híg a keverék. Tedd a mosogatószivacsra, és ezt használd mosogatószer helyett, nagyon hatékony!


3.Rozsda ellen

Facsard ki egy citrom levét, majd keverj el benne 3 evőkanál cukrot. Hígítás nélkül dörzsöld át vele a rozsdás felületeket, meglátod, hogy ez a csodálatos keverék teljes mértékben megszabadít a rozsdától.

4.Ételszag ellen!

A hagyma-, fokhagyma, és a halszagtól például nehezen tudsz megszabadulni csupán a kézmosás segítségével. Adj a folyékony szappanhoz 1 evőkanál cukrot, és így dörzsöld át alaposan a kezed. Nem csak a kellemetlen szagtól szabadulsz meg, de selymes lesz a bőröd.

tudasfaja.com

loading...