Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy evőkanál fahéjat szórt a szobanövényekre. Hihetetlen, ami ezután történt!

Egy evőkanál fahéjat szórt a szobanövényekre. Hihetetlen, ami ezután történt!

Felejtsük el a növényvédő szereket, a gombaölőket, a gyomirtókat, és a műtrágyát! Most egy sokkal környezet barátabb megoldást mutatunk a növények védelme érdekében. A fahéj 5 módon lehet segítségünkre a növényeink ápolásában.

 

1. Védi a magot

  • sokszor a frissen ültetett mag nem hajt ki, valami megakadályozza a csírázását. Vagy a rágcsálók tesznek kárt benne, vagy a gombák és paraziták. A fahéj antibakteriális, és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezért védelmet nyújt a magnak. Szórjuk meg egy kis fahéjjal a frissen ültetett magot.

2. Gyökereztető hormon

  • ne vásároljunk gyökereztető hormont, inkább mártsuk a friss növényke még lédús szárát egy kevés fahéjba, és így könnyen beindul a gyökeresedés folyamata

3. Hangyák ellen

ha ellepik a hangyák a lakást, vagy a keretet, a problémás területre szórjunk egy kevés fahéjat, hiszen ezt a hangyák egyáltalán nem kedvelik, és menekülni fognak onnan.4. Sebek kezelésére

  • metszés közben a fákon, bokrokon keletkezett sebek helyét kezeljük természetesen egy kevés fahéjjal. Szórjuk meg, és többé nem kell aggódnunk a fertőzésektől, elgombásodástól.

5. Szobanövényekre

  • ha a szobanövény földjébe egy fél kávéskanálnyi fahéjat keverünk, akkor megszabadulhatunk a benne élősködő legyektől, szúnyogoktól, penésztől, gombásodástól.

Szerző: tudasfaja.com

loading...