Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Szigorú legyen egy anya, vagy engedékeny? Ők a legjobb anyák a szakértők...

Szigorú legyen egy anya, vagy engedékeny? Ők a legjobb anyák a szakértők szerint!

A szigorú anyák gyermeke sokkal sikeresebb, állítja a Hangover Cure. Szakértők szerint nehéz elviselni azokat a szülőket, akik állandóan elégedetlenek és azokat, akik ideálissá szeretnék formázni gyermeküket. Ennek ellenére azok a gyermekek, akik ilyen neveltetésben részesültek, gyakran megköszönik ezt az édesanyjuknak.

 

Erika Rasson, az Essex-i egyetem professzorának kutatása kimutatta, hogy a kemény anyák gyermekei sikeressé válnak.

Ellentétesen is igaz – a sikeres emberek szülei nagyon szigorúak voltak.

A kutatás alapvetően a 2004. és 2010. között elvégzett, több mint 15 000 13-14 év közötti gyermek kérdőíves megkérdezésén alapul.

Erika Rasson közölte:

„EZ A KUTATÁS AZT TANULMÁNYOZTA, HOGY MILYEN A GYERMEKEK VISZONYA A FELSŐFOKÚ KÉPZÉSHEZ.

A TOVÁBB TANULÁST A GYEREKEKTŐL FŐLEG A SZÜLÖK, DE FŐKÉPPEN AZ ÉDESANYÁK KÖVETELIK.”
Azoknál a gyerekeknél, akikhez az édesanyák nagy reményekkel álltak, azok sokkal magabiztosabbak és kitartóbbak voltak.

A kutatás eredménye kimutatta, hogy azoknál a lányok, akiknek nagyon határozott volt az édesanyja, 4 %-kal kisebb volt az esélyük arra, hogy idő előtt teherbe essenek.

A gyerekek, akiknek akaratos szülei voltak, nagyobb valószínűséggel végeztek felsőfokú tanulmányokat és kaptak jó állásokat. Ez nem tűnik reálisnak, de a szigorú és követelménytámasztó anyák gyerekei sikeresebbek lesznek.

Rasson elmondta:

„SOK ESETBEN ÚGY ÉRÜNK EL SIKEREKET, HOGY AZT TESSZÜK, AMI NEKÜNK A LEGKÉNYELMESEBB, MÉG AKKOR IS HA EZ ELLENTÉTES A SZÜLEINK AKARATÁVAL. AKÁRMENNYIRE IS SZERETNÉNK ELMENEKÜLNI A SZÜLEINK TANÁCSAI ELŐL, AZOK MÉGIS HATÁSSAL VANNAK A DÖNTÉSINKRE. UGYANAKKOR AZT GONDOLJUK, HOGY EZ A MI DÖNTÉSÜNK.”A gyerekek többsége a szigorú szülőt ellenségnek tekinti. Néha úgy tűnik a gyereknek, mintha az élete pokoli lenne. De a mikor felnő, akkor meg fogja ezt köszönni az édesanyjának.

Akkor fogja megérteni és értékelni az erőfeszítéseit, ami csupán arra irányult, hogy ő erősebb legyen.

Önnel szigorú volt édesanyja gyermekkorában? Mit gondol Ön erről a kutatásról? Ossza meg véleményét velünk a hozzászólásokban!

Forrás

loading...