Kezdőlap EGÉSZSÉG Szabadulj meg a fogkőtől, és baktériumoktól, előzd meg a fogak romlását ezzel...

Szabadulj meg a fogkőtől, és baktériumoktól, előzd meg a fogak romlását ezzel a házi szájvízzel!

A szájüregünkben elszaporodó baktérium következtében egy idő után különböző problémákkal kell szembenéznünk. Ha nem intézkedünk idejében fogszuvasodás, fogínygyulladás, fogkövesedés, de akár fogvesztés is kialakulhat.

Mossunk minden étkezés után rendszeresen, és alaposan fogat, kerüljük a cukros élelmiszerek, és italok fogyasztását, és gondoskodjunk róla, hogy ne tudjanak elszaporodni a szájüregünkben jelenlevő baktériumok.

1.Almaecet

-mártsunk a fogkefénket almaecetbe, mossunk fogat a megszokott módon, majd öblítsünk ki a szánkat alaposan tiszta vízzel. Hetente 1-2 alkalommal ismételjük meg a műveletet.

2.Gyümölcsök

-az alma, az eper, és a paradicsom fogyasztása is segítségünkre lehet abban, hogy megszabaduljunk a fogkőtől, lepedéktől. Hagyjuk, hogy a gyümölcsök leve 5 percig átjárja a szájüregünk, majd öblögessünk szódabikarbónás langyos vízzel. A csípős paprika, az erdei gyümölcsök, és a narancs is hasonló hatással rendelkezik.

3.Szódabikarbóna

-keverjünk el egy késhegynyi sót, egy késhegynyi szódabikarbónát, és annyi vizet, hogy egy pasztát kapjunk. Ezzel mossunk fogat egy héten egyszer.

Készítsük el ezt a fertőtlenítő szájöblítő vizet is.

Hozzávalók:

  • ½ csésze víz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 csepp teafaolaj
  • 2 csepp menta illóolaj

Alkalmazás:

Egy kisebb befőttesüvegben keverjük el a hozzávalókat, majd naponta kétszer öblögessünk alaposan vele. Az illóolajok segítségével megelőzhetjük a fogkő kialakulását.

Szerző: tudasfaja.com

loading...