Kezdőlap EGÉSZSÉG Súlyos hasfájásra panaszkodott a kisfiú egy hamburger után. A kórház erre figyelmeztet...

Súlyos hasfájásra panaszkodott a kisfiú egy hamburger után. A kórház erre figyelmeztet most mindenkit!

Hirdetés

A hirtelen jelentkező, éles, szokatlan fájdalom a hasban súlyos egészségügyi állapotok jele lehet. Közelgő hasmenés, bélelzáródás, gyulladások vagy egy rendellenes terhesség is okozhatja. 

A Fiore család története eléggé megrendítő és nyugtalanító, de mindenképpen tanulságos bárki számára.

Hirdetés

A család egy kellemes nap végén grillezni kezdett és hamburgert készített. Anthony, a legkisebb fiú éppen jóízűen falatozta a hamburgerét, amikor hirtelen erős fájdalmat érzett a gyomrában. Mintha éles késsel szurkálták volna.

A szülei hamar a sürgősségire vitték, mivel a fájdalom nem enyhült, hanem percről-percre erősebb volt.

A kórházban mindent megtettek, hogy kiderítsék a fiú fájdalmának okát, majd egyszer csak egy fémszálat fedeztek fel a gyomrában. Az orvosok azt gyanították, hogy egy drótkefe egyik szála, amelyet a grillrácsok tisztításához szoktak használni.

Anthony-t a műtőbe vitték, hogy az éles tárgyat azonnal kiszedjék a gyomrából. Gyanújuk megerősítést nyert, valóban egy drótkefe sörtéje volt az.

A műtét jól ment, de a drótszálon lévő baktériumok fertőzést okoztak és ezért antibiotikus kezelésben is részesíteni kellett a gyermeket, hogy teljes mértékben meggyógyulhasson.

Az orvosok elmondása alapján nem ez volt az első ilyen eset és figyelmeztetni kívánnak mindenkit az ilyen típusú kefék használatára és az esetleges veszélyekre.

Hogyan tisztítható a grill biztonságosan?

Szódabikarbónával:

Egy univerzális és hatékony tisztítószer, amellyel a grill is tisztítható. Elég hozzá egy nedves szivacs, amelyet megszórunk szódabikarbónával, majd ezzel alaposan átdörzsöljük a rácsot és eltávolítjuk a makacs szennyeződéseket.

Ecettel:

A másik csodás szer, amellyel természetes módon lehet zsírt oldani. Két lehetőség van: az egyik, hogy a grillt fehér ecetbe áztatott ronggyal dörzsöljük át, a másik, hogy a rácsot egy 1:1 arányú ecetes-vizes oldattal teli edénybe tesszük és ázni hagyjuk.

tudasfaja.com

Hirdetés