Kezdőlap EGÉSZSÉG Súlyos betegség tünetei a hideg kezek és lábak

Súlyos betegség tünetei a hideg kezek és lábak

A hideg végtagok egyik legfontosabb jellemzője, hogy sokkal több esetben fordul elő nőknél, mint férfiaknál. Egyrészt a testhőmérséklet befolyásolja, másrészt pedig bizonyos betegségek, amelyek ilyen formában jelentkeznek elsőként.

 

Lássuk, milyen betegségekre utalnak a hideg kezek és lábak!

Vérszegénység

Ha a hideg végtagok mellé más tünetek is társulnak, mint a fáradtság és a fejfájás, érdemes megnézetni a vas szintjét a szervezetben. A vas fő alkotóeleme ugyanis a hemoglobin, amelyek az oxigén szállításáért felelősek, és ez adja meg a vér vörös szintjét.

Cukorbetegség

A hideg kezek és lábak a cukorbetegség első tünetei is lehetnek. Ha a betegség elér a véráramba, hidegséget okoz a végtagokban. Ha ezt állandó szomjúságérzet, megnövekedett étvágy, hirtelen fogyás követi, akkor azonnal ellenőrizni kell a cukor szintjét a vérben.

Pajzsmirigy 

A pajzsmirigy alul működése lassítja az anyagcserét, amely általában állandó hidegrázással és jéghideg végtagokkal társul. A fáradtság, az aluszékonyság, a lelassult beszéd és mozgás, valamint a magas hőmérséklet szintén a pajzsmirigy problémák kísérő jelenségei.Stressz 

A stressz nem tesz jót az egészségnek, így a hideg kezek és lábak is jelenthetnek problémát ebben az esetben. Ez utóbbi az adrenalin hormon termelődéséért felelős, ami szükséges a mellékvesék számára, a vérerek szűkülnek, így a vérkeringés gyengül.

Bizonyos esetekben a hideg és a fázás okozhat hideg végtagokat, így nem kell már az első ilyen tünetnél betegségre gyanakodni. Ha a hideg végtagok mindenféle előzmények és okok nélkül, hosszabb ideig fennállnak, akkor ajánlott az orvost felkeresni, jobb tisztázni a dolgokat és ezáltal talán megelőzhetővé is válnak bizonyos betegségek.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...