Kezdőlap EGÉSZSÉG Sokan naponta fogyasztják ezt a mérget, pedig elpusztítja a csontokat!

Sokan naponta fogyasztják ezt a mérget, pedig elpusztítja a csontokat!

Hirdetés

Valószínűleg, amikor Coca colát emelsz a szádhoz, nem vagy tisztában azzal, hogy mennyire veszélyes és kritikus hatással van az egészségre. Főként azt nem tudod, hogy miért! Ha elolvasod ezt a cikket, sok dolog nyilvánvalóvá válik majd.

 

Hirdetés

Az első 10 perc

A kólában található cukor egy nagy sokként érinti a testet. Azt jó tudni, hogy ha a szervezetben túladagoljuk a cukor mennyiséget, akkor gyakran hányás lesz a következmény. A Coca colában azonban foszforsav található, ami megakadályozza a hányást. A két ellentétes hatás miatt pedig gyomorfájdalom lép fel.

20 perc után 

A túlzott cukor mennyiség miatt a cukor károsítani kezdi a májat.

40 perc múlva

A Coca colában lévő koffein teljes egésze felszívódik a szervezetben. A vérnyomás ezáltal hirtelen megemelkedik. Az felvesz egy ellenálló funkciót, ami által éberség, álmatlanság lép fel.45 percnél

A dopamin nevű hormon fokozódik, amely örömteli érzést okoz az agyban. Bizonyos gyógyszerek, mint a heroin, hasonló hatással van a szervezetre.

Egy órával később

Amikor a kalcium, cink és magnézium kiürül a bélrendszerbe, a foszforsav fokozni kezdi az anyagcserét. A koffein el kezd dolgozni és vízhajtó hatása jelentkezik.65. perc után

álmatlanság és szorongás jelentkezik. Hirtelen fellépő szomjúságérzet alakul ki, ami a túlzott cukor bevitelnek köszönhető.

Amikor a Coca cola hatása megszűnik, általában pótoljuk valamilyen más dologgal, vagy adott esetben elfogyasztunk még egy pohárral. A fent leírtakat figyelembe véve vegyük figyelembe azokat az emlékeinket, ami a kóla fogyasztás mellékhatásaival jártak. Ha alaposan átgondoljuk, meglátjuk, valóban rossz hatással van a szervezetünkre és az egészségünkre a Coca Cola!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés