Kezdőlap EGÉSZSÉG Sokan esküsznek a gyógyteákra lefekvés előtt. Nem mindegy, hogy milyen teát választunk!

Sokan esküsznek a gyógyteákra lefekvés előtt. Nem mindegy, hogy milyen teát választunk!

Hirdetés

Nyugtalan vagy, álmatlansági problémákkal küzdesz? Egészen biztosan neked is ajánlották már, hogy igyál teát lefekvés előtt. A gyógyteák nagyon jó hatással rendelkeznek, azonban nem mindegy, hogy milyen típusú teát választunk.

Mentatea

A szakértők szerint étkezés után ajánlott fogyasztani, serkenti az emésztést, elősegíti a gyomor működését. Este, lefekvés előtt nagyon hasznos lehet azok számára, akik a gyomor túlterheltsége miatt nem tudnak elaludni.

Hirdetés

Citromfű

A citromfűből készült tea nyugtató hatással rendelkezik. Nagyon hatásos lehet úgy is, ha a forró tea bódító illatú páráját belélegezzük, de nyugodtan igyunk meg egy csésze ízletes citromfű teát lefekvés előtt. Ha hosszútávú nyugalomra vágyunk, napközben is kortyolgassunk el egy csésze citromfű teát.

Golgotavirág

Ajánlott szorongás, nyugtalanság ellen. A legtöbb ember azért nem tud elaludni este, mivel állandóan pörögnek a gondolatai, a másnapi teendőkön rágódik. A golgotavirágból készült tea hatékony lehet, hiszen megnyugtat, és így sokkal könnyebben el tudunk aludni.

Kamilla

Hosszú ideje fogyasztják teaként, az egyik legsokoldalúbb gyógynövényként tartják számon. Segítségünkre lehet az elalvásban!
Macskagyökér
Nagyon hatékony nyugtató, ajánlott álmatlanság ellen, de megszabadít a napi stressztől is. Érdemes betartani az előírt adagot.

Levendula

Nyugtató, és hangulatstabilizáló hatása van. Ezenkívül számos pozitív hatással rendelkezik. Elalvás előtt egy órával igyunk meg egy kis csésze levendulateát.

 

Hirdetés