Kezdőlap AKTUÁLIS Rengeteg bankkártyát fognak letiltani, íme a részletek

Rengeteg bankkártyát fognak letiltani, íme a részletek

Hirdetés

Az utazások során fontos odafigyelni a külföldi bankkártya-használatra vonatkozó szabályokra és tippekre, hogy elkerüljük az esetleges többletköltségeket és kellemetlenségeket.

 

Hirdetés

Ha külföldön szeretnénk pénzt felvenni forint alapú számlánkról, érdemes számolni az extra költségekkel, melyek a devizaátváltásnak és a bankautomata szolgáltatási díjának köszönhetőek.

Ezek a díjak könnyen felhalmozódhatnak, így érdemes előre tájékozódni, hogy milyen költségekkel kell számolnunk.

Azonban a többletköltségek mellett más fontos tényezőkre is figyelni kell. Több bank esetében például egy szigorú kockázatelemzési rendszer működik, ami letilthatja a kártyánkat, ha szokatlan helyen, nagyobb összegben fizetünk.Ennek elkerülése érdekében érdemes az utazás előtt értesíteni a bankot nagyobb tételű költések tervezéséről, és szükség esetén átállítani a napi limitet az internetbankon keresztül.

Pillantás a bankkártya lejárati idejére is érdemes, hogy elkerüljük annak a kellemetlenségnek a lehetőségét, hogy külföldön jár le az érvényessége.

Figyelmet érdemel a kártya hátoldalán található, barna mágnescsík is, mely könnyen sérülhet és idővel használhatatlanná válhat.Fontos vigyázni arra, hogy ne kerüljön nagy erejű mágneses mezőbe, mint például egy MRI-készülék vagy nagyobb méretű hangszóró, mivel ezek károsíthatják a kártya mágnescsíkját.

Az utazások során ezekre a tippekre figyelve elkerülhetjük a nem várt költségeket és kellemetlenségeket, és zavartalanul élvezhetjük a külföldi tartózkodást.

Hirdetés