Kezdőlap EGÉSZSÉG Puffadást, akár vízvisszatartás is okozhat! Te is küzdesz ezzel a problémával? Így...

Puffadást, akár vízvisszatartás is okozhat! Te is küzdesz ezzel a problémával? Így szabadulj meg tőle!

Vannak emberek, akik azért nem isznak vizet, mert annyira felpuffadnak tőle, hogy az egész napjuk kényelmetlenné válik. Ha te is így szoktad érezni magad, akkor minden bizonnyal vízvisszatartási problémáid vannak.

Vízvisszatartás, és a rossz keringés következtében túl sok folyadék gyűl fel a szövetekben, és ez később puffadás kialakulását eredményezi. Ehhez még magas vérnyomás, és elhízás is társulhat.

A vízvisszatartás oka lehet:

1.Túlzott nátriumbevitel

Ha túlságosan sok sós ételt fogyasztunk, akkor a szervezetünkben vízvisszatartás alakul ki. Próbáljuk csökkenteni a sós ételek fogyasztását. 1 gramm só 4 csésze vizet köt le, ami azt jelenti, hogy akár 1 kilóval is súlyosabbak lehetünk.

2.Vitamin-vagy ásványi anyag hiány

A magnézium, B6-, és B1-vitamin hiánya vízvisszatartást okozhat. Járjunk utána, hogy melyik vitaminból szenved hiányt a szervezetünk, és pótoljuk.

3.Bizonyos gyógyszerek

Értágítók, cukorbetegségre, allergiára, hormonális problémákra felírt gyógyszerek, vagy kemoterápiás készítmények is okozhatnak vízvisszatartást.

Ha valaki puffadással küzd, a vízhajtó gyógyszerek helyett fogyassza az alábbi teák valamelyikét. Kiváló vízhajtó tea készülhet csalánból, édesköményből, petrezselyemből, pitypangból, hagymából, áfonyából.

loading...