Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Piszkosak a falaid, de nincs pénzed festésre? Így tisztítsd meg a falakat...

Piszkosak a falaid, de nincs pénzed festésre? Így tisztítsd meg a falakat házilag, akár a színeseket is! A mi lakásunk már csillog!

Egy lakás nem csak akkor szép, ha a bútorok pompáznak benne, hanem akkor, ha a falak tiszták és friss illatot árasztanak. Egy bizonyos év elteltével minden fal bepiszkolódik, porossá válik, főleg akkor, ha a gyerekek is előszeretettel mutatják meg kreativitásukat a falon.

 

Nem kell megijedned attól, hogy miből festeted majd ki a lakást és a szabadidőddel sem kell kalkulálnod! Létezik egy otthon elkészíthető folyadék, amivel mindenféle fal, kezdve a fehértől egészen a színesig, megtisztítható, szinte újjá varázsolható. Egyetlen dolog felől kell megbizonyosodnod, hogy a faladon lévő festék mosható-e.

Lássuk a receptet, ami még jó ár évre megkíméli a pénztárcád és felfrissíti az egész lakást!

 

Hozzávalók:

  • 2,5 dl szalmiákszesz
  • 2,5 dl ecet (20%)
  • 70 g szódabikarbóna
  • 4 liter meleg víz

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat egy lavórban és mártsunk ebbe a tisztítószerbe egy puha szivacsot vagy rongyot. Jól csavarjuk ki és töröljük át vele a falat, a mennyezetet. Hagyjuk jól kiszáradni, mielőtt a helyére pakolnánk minden bútort. Nem hiszünk majd a szemünknek, hogy milyen gyönyörű lesz az otthonunk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...