Kezdőlap AKTUÁLIS Pár perce jött a borzalmas hír – Elhunyt Szűcs Judit

Pár perce jött a borzalmas hír – Elhunyt Szűcs Judit

Hirdetés

Az elmúlt napokban sajnos búcsút kellett vennünk egy magyar kézilabda ikonunktól, Kovács Lászlóné Szűcs Judittól, aki 86 éves korában elhunyt.

 

Hirdetés

Szűcs Judit a 16-szoros válogatott játékos volt, és neve örökre beíródik a magyar kézilabda történetébe, hiszen tagja volt a 1962-es romániai kispályás világbajnokságon ötödik helyezett magyar válogatottnak.

Az elhunyt sportolónő aktív pályafutása során nem csupán a kézilabdapályán, hanem a tanítói szerepében is kiemelkedett. Végig testnevelő tanárként dolgozott, és számos fiatal életét formálta az egészséges életmód és a sport iránti elkötelezettsége révén.A család közleménye szerint Szűcs Juditot nemcsak három gyermeke és öt unokája, hanem hűséges élete társaként 61 évig mellette álló férje, Kovács László is gyászolja.

A világbajnok sportoló élete nemcsak a pályán, hanem azon kívül is példaértékű volt. A magyar kézilabda szerelmesei és a sportág iránt érdeklődők egyaránt emlékezni fognak Szűcs Juditra, aki elkötelezettségével és kitartásával méltó módon szolgálta a magyar sportot.Az elhunyt sportolónő emlékét mély tisztelettel őrizzük, és a magyar kézilabda közössége nevében köszönjük meg a hozzájárulását a sportág fejlődéséhez és népszerűsítéséhez. Az emlékezetes pillanatok és az általa teremtett örökség örökké velünk maradnak. Nyugodjék békében, Szűcs Judit!

Hirdetés
loading...