Kezdőlap AKTUÁLIS Őszre várták, nyáron érkezett: már a szomszédunkban is megjelent az omikron legújabb...

Őszre várták, nyáron érkezett: már a szomszédunkban is megjelent az omikron legújabb változata

Hirdetés

A koronavírus következő hullámát a szakértők őszre várták, azonban úgy tűnik, hogy a szomszédunkban már felütötte a fejét a vírus újabb variánsa.

 

Hirdetés

Túl laza a járványkezelés Romániában?

Románia az oltatlanok számára a legbarátságosabb úticélt jelentheti idén nyáron.

Octavian Jurma azt tanácsolja a nyaralni vágyóknak, hogy amennyiben nincsenek beoltva, ne kockáztassák egészségüket a külföldi utazással.

Romániában csökkent a halálozások száma, ellaposodott a járványgörbe, leállt az esetszámok csökkenése is.Fontos megemlíteni, hogy az országban már megjelent a vírus omikron variánsának BA.5-ös jelzést viselő alváltozata, amely járványhullámot idézett elő Dél-Afrikában.

A kutatók szerint aggodalomra adhat okot ezen alvariáns megjelenése, hiszen csak ősszel számítottak a megjelenésére.

Octavian Jurma elmondása szerint csak idő kérdése, hogy az omikron BA.5-ös variánsa mikor válik dominánssá. Az alvariánsok közül ez számít a legfertőzőbbnek.

A temesvári orvos rámutatott a lehetőségre, hogy a BA.5-ös alvariáns hatására már nyáron bekövetkezzen a hatodik hullám Romániában.

Jurma felhívja a figyelmet arra, hogy ezen variánnsal szemben nem nyújt elegendő védelmet az, ha valaki már átesett a betegségen.Ez a variáns megkerüli a betegségen való áteséssel szerzett immunválaszt, amiatt csak a teljes átoltottság, azaz a három oltás és az emlékeztető oltás felvétele nyújthat elegendő védelmet a súlyos megbetegedés elkerülése érdekében.

https://www.tudasfaja.com/

Hirdetés