Kezdőlap EGÉSZSÉG Örökre kigyógyulhatsz a horkolásból, ha végig csinálod ezt a 7 napot! Mutatjuk...

Örökre kigyógyulhatsz a horkolásból, ha végig csinálod ezt a 7 napot! Mutatjuk mit kell tenned!

Egy fárasztó nap után álomra hajtani a fejünket a párunk mellett, akinek a horkolása olyan hangos, hogy még a falak is beleremegnek, nem a legpihentetőbb alvást vetíti elénk. Ha te magad vagy a párod nagyon zavaróan horkol, akkor a következő trükkel megoldhatjátok a problémát.

Először is meg kell győződni róla, hogy nem-e alvási apnoe áll fenn, amely az alvás közbeni időről-időre kimaradó légvételeket jelenti. Ezt általában a torok izmainak ellazulása okozza, így a légút elzáródik. Ebben az esetben orvosi segítségre van szükség.

Más esetben a következőkben leírt gyakorlattal enyhíthető és meg is szüntethető a gond. Egy 3 hónapig tartó vizsgálatban a résztvevő személyek 36%-os csökkenésről és a hangerő 59%-os eséséről számoltak be.
A következő gyakorlatokat végezd el sorban.


1- Csúszó nyelv

Nyomd a nyelved csúcsát a szájpadlásodhoz, ezután pedig kezdd el előre-hátra tologatni.

2- Nyelv a szájpad ellen

Nyomd a nyelved teljes felületét a szájpadhoz, közben kissé szívd befelé a levegőt a nyelv és a szájpad között, hogy növeld a nyomást. Ismételd meg 20x.

3- Nyelv mélyen tartása

Nyomd a nyelvedet a szájüreg alsó részéhez, miközben a nyelvcsúcsot hozzányomod az alsó fogsorhoz, majd engedd el. Ismételd meg a gyakorlatot 20x.


4- Mondd ááá!

Csakúgy, mint amikor orvosnál jársz és megvizsgálja a szájüreged, emeld fel a felső szájpadod, hogy szabadon látszódjék a nyelvcsap és a mandulák. Engedd el, majd ismételj 20x.

5- Ujjak a szájüregben
Helyezd be a jobb mutatóujjadat a szájüreged bal oldali falához és nyomd erősen, ugyanakkor a szájüreg izmával tarts neki ellen. Engedd el, majd ismételj 10x és térj át az ellen oldalra is.

6- Rágj helyesen

Amikor eszel, ne feledkezz meg róla, hogy a falatot a szájüreg mindkét oldalán alaposan megrágd, mielőtt lenyeled.

Mint minden fizikai aktivitást, ezt is rendszeresen kell végezni. A legjobb benne, hogy bárhol tudod csinálni, nem kell hozzá semmi, csak a szád és a nyelved.

tudasfaja.com

loading...