Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor rendkívüli bejelentése

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése

Orbán Viktor bejelentette, hogy elértük a 2,5 milliós beoltott számot Magyarországon, elindul az újranyitás első lépcsője: nyithatnak a boltok és a szolgáltatók.

 

– Mérföldkőhöz érkeztünk, 2,5 millió honfitársunk beoltva. Egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket – kezdte a videóban a miniszterelnök.

A vírus elleni háború ellen az egyetlen fegyverünk a vakcina, egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát – közölte. Bejelentette, hogy ezért holnaptól

  • nyithatnak az üzletek
  • újraindulhatnak a szolgáltatások

Járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, a miniszterelnök arra kér mindenkit, hogy ezeket továbbra is tartsák be.

Az oltás továbbra is folytatódik, hasonló tempóban, mindenkit arra kér, hogy regisztráljanak az oltásra, emellett megköszönte az orvosok és ápolók munkáját.

“Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!” – zárta videóját.

Húsvét hétfőn a kormány honlapján közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK), hogy várhatóan kedd éjfélig, de legkésőbb a szerda délelőtti órákban érjük el ezt a 2,5 milliós határt. A a 144/2021-es kormányrendelet értelmében, ha Pintér Sándor belügyminiszter megállapítja, hogy elértük a bűvös számot, akkor kezdődik majd a lépcsőzetes újraindítás.loading...