Kezdőlap EGÉSZSÉG Így oldhatjuk fel természetes módon a húgysavkristályokat

Így oldhatjuk fel természetes módon a húgysavkristályokat

Az anyagcserezavar következtében kialakuló magas húgysavszint egy idő után lerakódásokat hoz létre, ez pedig fájdalmakkal járó köszvénybetegséget okozhat. A kellemetlen tüneteket gyógynövények segítségével is csökkenthetjük.

 

Normális körülmények között a húgysav a vizelettel és a testnedvekkel távozik a szervezetből, azonban, ha felbomlik az egyensúly, lerakódik, és makacs fájdalmakkal járó gyulladást okoz. Íme, néhány természetes gyógymód, mely enyhítheti a problémát.

Friss citromlé

A citromlé csökkenti a gyulladást, a köszvényes rohamokat, és megszünteti az erős fájdalmat. Serkenti a felesleges húgysavat semlegesítő kalcium-karbonát termelődését. Mivel sok C-vitamint tartalmaz, erősíti az ízületek kötőszöveteit, és ezáltal csökkenti a fájdalom mértékét is. A citromban található sav feloldja a húgysavkristályokat.

Bojtorjángyökér

A bojtorjángyökér az egyik legjobb természetes szer az ízületi problémák, köszvényes rohamok kezelésére. A bojtorján gyökere sikeresen megtisztítja a vért a felgyülemlett méreganyagoktól, elősegíti a vizeletkiválasztást, csökkenti a gyulladást. Csepegtessünk 20-30 csepp bojtorjángyökér tinktúrát 250 ml vízbe, naponta 3-4 alkalommal alkalmazzuk.

Ördögkarom

Ez egy nagyon erős gyulladáscsökkentő, de képes normalizálni a húgysav szintjét is. Egy akut köszvényes roham esetén naponta 500-700 mg-ot ajánlott alkalmazni belőle.

Lucerna csíra

A lucerna nem csak gazdag forrása a különböző vitaminoknak és ásványi anyagoknak, de hatékonyan csökkenti a húgysav szintjét is. Erős lúgosító hatása van, feloldja a húgysav kristályokat, ezáltal megakadályozza az erős rohamok kialakulását.

Fekete cseresznye

A frissen préselt fekete cseresznye és meggy leve évszázados tapasztalatok szerint képes feloldani a vesekövet és a húgysavkristályokat is. A meggynek ugyanolyan lúgosító hatása van, akárcsak a citromlének vagy a lucernának. A cseresznye olyan antioxidánsokat tartalmaz, mely semlegesíti a húgysavat és csökkenti a köszvényes rohamokat. Naponta legalább két-két marék cseresznyét és meggyet ajánlott elfogyasztani.

Szerző: tudasfaja.com

loading...