Kezdőlap EGÉSZSÉG Nyomd ezt a pontot 1 percen át és figyeld mi történik! Elképesztő!

Nyomd ezt a pontot 1 percen át és figyeld mi történik! Elképesztő!

Hirdetés

A reflexológia, és az akupresszúra nagyon hatékony lehet, ha valami gyors megoldást keresünk betegségeink tüneteinek enyhítésére. Például egy makacs fejfájás esetében csodákat tehet, ha megtanuljuk, hogy melyik az a pont, amit masszírozni kell.

Nem árt elsajátítani 1-2 fontos akupresszúrás pontot, bármikor jól jöhet, ha enyhíteni tudjuk a hirtelen jelentező problémát. A szakszerű, és kitartó masszírozás segítségével pedig akár komolyabb betegségeket is megelőzhetünk.

Hirdetés

A lényeg, hogy mindig legyen egyensúlyban a szervezetünkben áramló energia, és ezt az önmasszázzsal könnyen elősegíthetjük. A kezünkön, és talpunkon található refelxpontok megfelelnek egy-egy szervünknek, ezért csak azt kell megtanulnunk, hogy a betegségek esetén melyek azok a pontok, amiket masszírozni kell.

Ha csak egy kis egészségmegőrző masszázst végzünk, és úgy érezzük, hogy bizonyos területeken fájdalmas a masszírozás, akkor azt jelenti, hogy abban a szervünkben elakadt az energiaáramlás.

Az alábbiakban néhány fontos akupresszúrás pontot mutatunk be:

1.Migrén és fejfájás esetén a mutató és középső ujjunk segítségével masszírozzuk a tenyerünk, és a kézhátunk középső részét. Fogjuk a két ujjunk közé a tenyerünk, és masszírozzuk.

2.Arcüreggyulladás esetén a mutató, és hüvelykujjunk segítségével masszírozzuk a másik kezünk mutatóujjának körömágy, és hátsó részét 1-3 percig.

3.Feszültség, nyaki fájdalom esetén masszírozzuk a jobb kezünk mutató ujjának alsó háromnegyed részét. Ezután sorba a jobb kezünk összes ujjának ezt a részét masszírozzuk meg.

4.Gyomorrontás esetén addig masszírozzuk az egész hüvelykujjat, amíg érezzük, hogy bemelegszik, és jobban kezd áramlani a vérkeringésünk. Ugyanazt a hatást válthatjuk ki, a tenyerünk közepét masszírozzuk.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés