Kezdőlap EGÉSZSÉG Nézd meg jobban a kezed, mit látsz rajta? A következő jelek gyanúsak...

Nézd meg jobban a kezed, mit látsz rajta? A következő jelek gyanúsak lehetnek

A testünk egy tökéletesen kialakult rendszer, amely mindig jelez nekünk, ha az egészségi állapotunkban valamilyen abnormalitás következik be. Nekünk annyi a dolgunk, hogy képesek legyünk olvasni az üzeneteiből. Példának okáért a kezünk egy tökéletes jelzője több betegségnek is. 

 

Mire érdemes figyelned? A lenti listában több olyan tünet is van, amely a kezünkkel kapcsolatos és egészségi állapotunkról árulkodik. Ezeket nem lenne szabad figyelmen kívül hagynod.

Bizsergés az ujjakban és a kézfejben

Ez azt jelezheti, hogy nem viszel be elég B1-, B6- és/vagy E-vitamint. Figyelj oda jobban az étrendedre, szedj kiegészítő készítményeket, ha szükséges.

Elkékült ujjbegyek

Ez rossz keringést és alacsony oxigénszintet jelez a vérben. Legtöbbször nem veszélyes, ám tüdőgyulladással is társulhat. Mindenképpen menj el vele orvoshoz.

Zsibbadás az ujjbegyekben

Ez szintén jelezhet rossz keringést, ugyanakkor ideg becsípődésre és szív-érrendszeri betegségekre is utalhat.


Fehér vagy kék, zsibbadt ujjak

Ez a Buerger-kór jele is lehet, amely a végtagok kis- és közepes ereinek gyulladásos betegsége és gyakran jár együtt erős dohányzással.

Sápadt körömágy

Ha megnyomod a körömágyad, akkor egy pillanatra kifehéredik, de ha elengeded, akkor újra rózsaszínes lesz. Ez a normális. Ha azt látod, hogy folyamatosan fehéres színezete van, akkor az vashiány jele lehet.

Kézremegés
Először is figyeld meg, hogy mennyi koffeint fogyasztasz egy nap – kávé, energiaital, fekete és zöld tea, csokoládé. Ha sok ilyen terméket fogyasztasz, ráadásul még stresszes is vagy, akkor az megmagyarázza a tünetet. Ugyanakkor Parkinson-kór és szorongás jele is lehet. Érdemes felkeresni egy szakembert.

Piros pöttyök, foltok a tenyéren

Ha sok ideje fennáll, és nem akar szűnni, az májbetegségre utalhat.

Dagadt ujjak
Ez általában a túl sok sóbevitelnek köszönhetően alakul ki. Próbáld meg visszaszorítani a sóbevitelt, így kevesebb vizet fog visszatartani a szervezeted.

Izzadt tenyerek

Ez a tünet a túlműködő pajzsmirigy vagy szorongásos betegség miatt is jelentkezhet, Ha gyakran tapasztalod, akkor érdemes orvoshoz fordulni vele.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...