Kezdőlap EGÉSZSÉG Neked milyen a lábad? Ezzel a gyakorlattal tudod lefaragni róla a zsírt!

Neked milyen a lábad? Ezzel a gyakorlattal tudod lefaragni róla a zsírt!

Mind egyediek vagyunk, és éppen ezért nem lehet mindenkinek tökéletes modell lába, viszont mindannyian tehetünk azért, hogy formásak legyenek. Ha te is szeretnél feszesebb, izmosabb lábakat, akkor először is határozd meg, hogy a képen látható formák közül a tiéd melyikre hasonlít leginkább.

Ha sikerült választani, akkor olvass tovább, mert a lábformádnak leginkább megfelelő gyakorlatot mutatjuk be neked. Ha ezt rendszeresen elvégzed, te is büszkén mutogatod majd a virgácsaidat.

1 – Ó-láb

Ha a térdeid kifelé mutatnak, amikor egyenesen állsz, akkor a következő gyakorlatot kell végezned:

Szumó guggolás – helyezkedj el széles terpeszben és innen végezz guggolásokat.

Törülközős lábujj érintés – állj meg a küszöbön, vagy egy kisebb magaslaton úgy, hogy csak a sarkad fekszik rajta. Csavarj fel egy törülközőt, tedd a térdeid köré, majd hajolj le és érintsd meg a lábujjadat.

Oldalfekvés lábszáremeléssel

2 – X-láb

Az oldalkitörés egy remek gyakorlat, ha ilyen a lábformád.

Állj meg vállszéles terpeszben, majd lépj ki a jobb lábaddal, amilyen messzire csak bírsz. Hajlítsd be a jobb térdedet, közben tartsd nyújtva a balt. Ismételj a másik oldalra.

Oldalfekvés lábemeléssel – Feküdj az oldaladra, fejed legyen kitámasztva, lábaid egyenesen. A felül lévő lábadat emeld olyan magasra, amennyire csak bírod, közben a csípődet ne mozdítsd el. Engedd vissza a lábad.

Fellépés padra oldalról

3 – Hibás görbület

Amikor összezárt lábak esetén a combok és a térdek érintik egymást, ám a lábszárak között nagyobb hézag van. Ilyenkor sokat segít a lépcsőzés.

Sarokemelés – állj meg egyenesen, emelkedj magas lábujjhegyre, majd ereszkedj vissza és ismételj.

A mély guggolások szintén remekül formálják a lábikrát.

4 – Normál lábforma

Ha olyan szerencsés vagy, hogy nincs nagy hézag a lábaid között sehol, akkor bármely fentebb említett gyakorlatot végezheted, plusz a következőt.

Állj meg vállszéles terpeszben, egyenes háttal és végezz guggolásokat. Használhatsz súlyokat is.

tudasfaja.com

loading...