Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Neked is szokott ugrálni a mosógéped? Vigyázz, mert hatalmas baj lehet belőle!

Neked is szokott ugrálni a mosógéped? Vigyázz, mert hatalmas baj lehet belőle!

Ugye, te is azt hitted, hogy csupán véletlen, amikor a mosógéped a program végére elugrál az eredeti helyéről.

 

Nem, nem véletlen. Mutatjuk az okokat, ami a heves költözést okozza, és a megoldást is, mellyel megszüntetheted a vitustáncot.

1. Egyenetlen talaj

Ha a mosógép alatt a kövezet egyenetlen vagy pláne, ha lejt, nem lehet elvárni, hogy a készülék a helyén maradjon, működés közben.

2. Hibás egyensúly-beállítás

Amikor a mosógépet leszállítás után beállítják, a lábait úgy rögzítik, hogy kiegyensúlyozza a centrifugálás közbeni nagy mozgást.

Megoldás: Próbálkozhatsz a lábak újra-beállításával magad is, de ha nem jársz sikerrel, érdemes szerelőt hívni.

3. Túl kevés töltősúly

Ha a dobba csak kevés ruhát teszel, nem tudja működés közben kiegyensúlyozni magát.

Megoldás: Töltetként legalább az előírt súly felét tedd a gépbe. Tehát, ha 6kg-os a dob, akkor 3kg-ot, ha 5kg-os, akkor 2.5 kg-ot.


4. Rosszul összeválogatott mosnivaló

A műszálas ruhák közé odacsaptad a törölköződet is? Nem szerencsés. (És nem csupán azért, mert más-más hőfok ajánlott e kettőre). A nagy nedvszívóképességgel rendelkező frottír anyag súlyát nincs, ami ellensúlyozza. Ezért centrifugálás közben nem alakul ki az egyenletes pörgetési ritmus. A legmodernebb gépek még le is állítják a programot ennél a pontnál, mert „tudják”, hogy ha engednék, attól több alkatrész is komolyan meghibásodna.

Megoldás: Lehetőleg hasonló nedvszívású anyagokat válogass össze. Vegyes nedvszívású töltetet úgy pakolj be, hogy a két félét váltogatva adagold. Ne kerüljön egy csomóba a könnyű, egy másik csomóba a nehéz töltet.

5. Görbe a tengely

Régóta folyik a „szabad tánc” a fürdőszobádban? Bizony, lehetséges, hogy a tengely már megadta magát, és elgörbült.Megoldás: Húzós árú tengelycsere.

Mi történik, ha mégis hagyod elmászkálni?

Csupa olyan alkatrész fog meghibásodni, melyeket javítani már nem lehet. A lengéscsillapító, a csapágy, a tengely vagy a dob cseréje komoly költségekbe fájhat!

Forrás

loading...