Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Teljes döbbenet! Napi 20 mosogatószivacsot megeszik ez a fiatal lány egy fura...

Teljes döbbenet! Napi 20 mosogatószivacsot megeszik ez a fiatal lány egy fura betegség miatt

MEGOSZTÁS

„Míg mások elmennek egy jó steak vacsorára, addig én leugrok a boltba néhány mosogatószivacsért.” – mondja a 25 éves Emma Thompson, akinek több, mint különös szokása már kicsi kora óta megvan.

Átlagban 20 mosogatószivacsot eszik meg…egy nap! Ezt a fura „ételt” már kicsi gyerekorra óta rendszeresen eszi.

„Megpróbáltam abbahagyni, de képtelen vagyok.”

Amikor 3 éves volt, egy fürdő szivacsot kezdett el rágcsálni, ám korán felfedezte, hogy a mosogatószivacs sokkal ízletesebb.

A ma 25 éves Emma egy angol városban, Newcsatle-ben él. Egy nagyon furcsa pszichés betegségben szenved, aminek Pica a neve. Ez az obszesszív-kompulzív zavar (OCD), azaz kényszerbetegség egyik típusa. Ettől olyan dolgok iránti sóvárgást érez az adott személy, amelyek nem emberi fogyasztásra valóak és nincsen tápértékük.

Emma esetében ez a mosogatószivacs, amit estére beáztat alma esszenciájú mosogatószerbe és azt eszi.

“Sokkal jobban élvezem, mint az ételeket, különösen, ha még mosogatószert is teszek rá. Akkor olyan íze van, mint az almának és habos is. Ha csak szóba kerül, ha mosogatok, vagy ha látok egy csomag szivacsot, azonnal kedvem támad enni egyet. Persze csak tisztát eszek.” – mondja Emma.

Naponta 2-20 szivacsot is képes megenni.

Következmények?

Van, hogy felvágja darabokra és visz magával belőle a munkába is egy ételes dobozban.

“Soha nem eszek olyan szivacsot, ami használt, sőt olyat sem, amihez már más hozzáért. A barátom kezdetben nagyon furcsának tartott miatta, de ma már ő is vesz nekem, ha elmegy a boltba.”

Természetesen nem kockázatmentes a mosogatószeres szivacs evése, de Emma nem akar segítséget kérni. Azt mondta, hogy akkor majd megfontolja az orvost, ha rosszabb lesz a helyzet és nem tud majd uralkodni felette.

“Nem vagyok tőle beteg. Egy alkalom volt, amikor mandulagyulladást kaptam és nem tudtam nyelni. Persze nem szabadna mosogatószert fogyasztani minden nap, de az orvosok nem igazán mondtak rá semmit.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...