Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nagyon sok drága tisztítószert megvettem, mindaddig, amíg rá nem találtam a nagymamám...

Nagyon sok drága tisztítószert megvettem, mindaddig, amíg rá nem találtam a nagymamám régi receptjére!

Mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb tisztítószer nagyon sok vegyi anyagot tartalmaz. Használat közben ezeket mind belélegezzük, vagy bőrön keresztül felszívódnak, így egyáltalán nincsenek jó hatással az egészségünkre.

Most mutatunk egy sokkal egészségesebb, és nagyon hatékony természetes tisztítószert, melynek receptjét egy most 80 éves idős néni tanított nekünk.

Vajon miért éltek a régi öregek sokkal tovább? Többek közt azért is, mert nem szennyezték a szervezetüket annyi káros anyaggal, mint a mai kor embere. Az egyik legszennyezettebb felület a fürdőszobai csempe, az illesztések közé sokszor annyira lerakódik kosz, hogy nagyon nehéz maradéktalanul kitakarítani.

Készítsük el ezt a hatékony tisztítószert, és használjuk rendszeresen a csempék megtisztítására.

Hozzávalók:

  • 5 liter víz
  • ½ csésze szódabikarbóna
  • ⅓ csésze citromlé
  • ¼ csésze ecet

Alkalmazás:

A szódabikarbónát keverjük el a vízzel, majd, amikor feloldódott, adjuk hozzá a citromlevet, és az ecetet. Töltsük a keveréket egy szórófejes flakonba, majd minden használat előtt jól rázzuk össze.

Spricceljük be vele a csempét, hagyjuk állni 5-10 percet, majd egy erős szivaccsal dörzsöljük át alaposan. Ezután öblítsük le bő vízzel. Ha elsőre nem jött le az összes szennyeződés, ismételjük meg a műveletet, amíg csillogni-villogni fog a csempe.

Ezt a keveréket, mivel teljesen vegyszermentes nem csak a fürdőben, de a konyhában is nyugodtan alkalmazhatjuk. Hetente egyszer nyugodtan áttörölhetjük a keverékkel a csempéket, így soha nem kell küzdenünk makacs lerakódással.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...