Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Múlt héten ezzel a módszerrel tápoldatoztam meg a paradicsomom, nézd mi lett...

Múlt héten ezzel a módszerrel tápoldatoztam meg a paradicsomom, nézd mi lett belőle 1 hét múlva!

Hirdetés

Ebben az össze-vissza időjárásban igen nehezen lehet eligazodni. Lassan azt sem tudjuk, hogy nyár van vagy ősz, és ezt a veteményeskertünk is érzi. Egyik pillanatban jégeső püföli a termést, a másik pillanatban pedig a tűző naptól kell szenvedjen!

 

Hirdetés

Ahhoz, hogy bőségesebben teremjen a paradicsomunk, és még télire is tudjunk befőzni belőle, érdemes a következő természetes tápoldatot alkalmazni.

Töltsünk fel egy 3 literes befőttesüveget szobahőmérsékletű vízzel, adjunk hozzá ½ csésze cukrot, 100 gramm élesztőt, és oldjuk fel a vízben.

Fedjük le a befőttesüveget egy vászonkendővel, és tegyük meleg helyre. Időnként keverjük meg az üveg tartalmát, akkor lesz készen, amikor véget ér a fermentáció.

Ezután ebből a tömény keverékből 1 csészényit adjunk hozzá 1 vödör vízhez, és mindenik paradicsomtőre öntsünk 1 literrel. A nyár folyamán 3 alkalommal kell elvégezni a tápozást, és így akár megtriplázhatjuk is a terméshozamot.
A paradicsomtövek sokkal ellenállóbbak, a termés pedig ízletesebb, és szebb lesz. Ami a legfontosabb pedig, hogy a tápozásnak köszönhetően még októberben is élvezhetjük a friss, lédús, édes paradicsomokat.

Fontos, hogy a tápozáson túl odafigyeljünk a kártevők elleni védelemre is.

tudasfaja.com

Hirdetés