Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett – Otthonfelújítási program 2024

Most érkezett – Otthonfelújítási program 2024

Hirdetés

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentette, hogy jelenleg tárcaközi, szakmai egyeztetések zajlanak az otthonfelújítási program lehetséges folytatásáról.

 

Hirdetés

A minisztérium az Indexnek adott nyilatkozatában nem részletezte a tervezett programot, és konkrét döntésekről nem számolt be.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) szerint az új otthonfelújítási program 2024 első negyedévében indulhat, mint a csok plusz kísérője. A szövetség kiemelte, hogy a magyar lakosság jelentős része szívesen venne részt energiahatékonysági felújításokban, és az új programnak ezt kellene támogatnia.

Az ÉVOSZ azt javasolja, hogy a program ne visszatérítendő támogatás formájában jelenjen meg, hanem inkább valamilyen kamattámogatott hitelkonstrukcióval. Szerintük ez a megközelítés lehetőséget teremtene a legszélesebb kör számára, hogy részt vegyen az energiahatékonysági felújításokban.

A szövetség továbbá hangsúlyozza, hogy az új otthonfelújítási programnak az új építések energiahatékony kivitelezését és a meglévő ingatlanok hatékonyságának korszerűsítését egyenlő alapon kell támogatnia.

A részletek még nem ismertek, de a lakosság és az építőipar várakozással tekint a tervezett program bejelentésére.

Hirdetés