Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT! Itt a nagy téli előrejelzés: szikrázó napsütés Karácsonykor, majd jön...

MOST ÉRKEZETT! Itt a nagy téli előrejelzés: szikrázó napsütés Karácsonykor, majd jön a feketeleves!

A hosszú nyár és az azt követő szintén hosszú, enyhe őszt követően ma már téli arcát mutatja az időjárás. Jelentősen csökkent a hőmérséklet, és havazik.

Úgy tűnik, mintha helyre állt volna az eddig felforgatott, jócskán kitolt évszakrendszer. Az van, aminek ilyenkor lennie kell. De marad is a tél? Lesz hó karácsonykor? A válasz egyértelmű nem.

Az előzetes adatok szerint úgy fest idén sem lesz fehér karácsonyunk, még annak ellenére sem, hogy az elkövetkező napokban néhányszor fehérre festi a tájat a havazás.

Az AccuWeather évszakos előrejelzése alapján láthatjuk, mire is számíthatunk az év utolsó, és 2020 első két hónapjában.

A december a mostani havazás ellenére kimondottan száraznak ígérkezik, sok napsütésre és kevés csapadékra számíthatunk. Igazi télre jellemző hideg sem lesz, csupán december legvégén esik ismét nulla fok alá a hőmérséklet. A jelenlegi adatok alapján karácsonykor havazás helyett napsütés melegíti még tovább az ünnepeket.

A karácsonyra várt hó januárban érkezik (de sok eső is esik majd). A mínuszok ebben a hónapban sem lesznek állandó vendégeink, de azért megsülni nem fogunk – plusz 2-3 fok körül alakul majd az átlaghőmérséklet.

A február sem a mínuszok jegyébe telik majd, a hónap első felében 5-9 fok között mozognak majd a hőmérsékleti értékek, a hónap elején csapadékos időre kell számítanunk.

Forrás

loading...