Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT – Ezeken a helyeken visszatér a kötelező maszkviselés

MOST ÉRKEZETT – Ezeken a helyeken visszatér a kötelező maszkviselés

Egyre több iskolában válik kötelezővé a maszkviselés a folyosókon, mosdókban, menzákon és az aulákban, van, ahol az órák alatt is ajánlják a maszk viselését.

 

A budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola, és az ugyancsak budapesti, Vörösmartyról elnevezett ének-zenei általános iskola és gimnázium is szigorított a korlátozásokon, azonban nem csak a fővárosi iskolákban jellemző ez.

Az Eduline arról is írt, hogy számos középiskolában a minisztériumi javaslatnál jóval szigorúbb járványügyi korlátozásokkal indították a tanévet.

Az új fertőzöttek napi száma ugyanis emelkedik, egyre többen viselnek maszkot a buszokon, villamosokon is.Eddig koronavírus-fertőzés miatt három-négy iskolát zártak be, valamint további tíz-tizenöt intézményben egy-egy osztálynál rendelték el a digitális oktatást.

A koronavírus-járvány mellett terjednek a felső légúti tünetek is, ami miatt szintén sok diák hiányzik.

A gyermekorvosok arról számolnak be, hogy az országban megugrott a közönséges vírusfertőzések száma, mint az adenovírus, parainfluenza és a rhinovírus.

Azért, hogy a hallgatók a Covid-19 járvány mellett ezek ellen is védve legyenek a Debreceni Egyetem már szintén előírta a maszkviselést.

loading...