Kezdőlap EGÉSZSÉG 3 természetes módszer, hogy megszabadulj a körömgombától

3 természetes módszer, hogy megszabadulj a körömgombától

A köröm gomba akár komoly fájdalmakat is okozhat, ami akkor alakul ki, ha a láb sokáig van zárt, meleg, nedves helyen. Sajnos már egy többen használt zuhanyzóból vagy strandról is összeszedhető, ezért nem árt a fokozott óvatosság.

A gombás fertőzés tünetei lehetnek egészen enyhék (kipirosodás, hámlás) vagy erősebbek: fájdalmas, viszkető kiütések, nedvedző, mélyen berepedt, baktériumokkal felülfertőzött sebek.

Ha a köröm is fertőzött, akkor megvastagszik, elszíneződik, sárgássá, belső anyaga morzsalékossá válik. Ha a fertőzést sarjadzó gombák okozzák, akkor a fertőzés a körömágy felől indul, ha pedig fonalas gombák, akkor a köröm felső része felől sárgásan elszíneződik, megvastagodik. A penészgombák sötét elszíneződést okoznak.

Gyakran a lábujjak közeiből a láb egyéb felületeire és a talpra is átterjed a fertőzés. A talpon száraz, pikkelyes hámlás, illetve gyulladt, vörös bőr formájában jelentkezik.

A láb- és körömgombásodás folyományaként ekcéma is kialakulhat, amely a kézre is átterjedhet. Igen gyakran a testhajlatokban, combtőnél, mell alatt, illetve a farvágásban alakul ki újabb gombás fertőzés. Ha bakteriális fertőzés is súlyosbítja, szövődményeként orbánc, bőrgennyedés, érgyulladás léphet fel.

Íme 3 természetes módszer, ami segít orvosolni a problémát!

1. Saját gombaölő

Hozzávalók:

  • Teafaolaj (1 evőkanál)
  • Narancs olaj (1/2 evőkanál)
  • Szőlőmag vagy olívaolaj (1/2 teáskanál)
  • vatta

Keverjük össze a fenti hozzávalókat, áztassuk bele a vattát és törölgessük át vele a gombás részt. Hagyjuk megszáradni a körmöt.

2. Szódabikarbóna és ecet

Hozzávalók:

  • Szódabikarbóna (5 evőkanál)
  • Ecet (egy csésze), vagy fehér almabor
  • Víz
  • Nagy tál

Adjuk hozzá az ecetet a vízhez, amiben keverjük el a szódabikarbónát is. Áztassuk benne a lábat 15 percig, majd töröljük szárazra.

3. Kókuszolaj

A gombás fertőzések egy másik alternatívája. Minden nap két alkalommal dörzsöljünk egy kevés kókuszolajat a gombás körömbe, ami segít megszabadulni a gombásodástól és megakadályozza az új gombák növekedését.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...