Kezdőlap EGÉSZSÉG Mindig bedagadnak az ujjaid? Ebben a betegségben szenvedsz, csak nem tudsz róla!

Mindig bedagadnak az ujjaid? Ebben a betegségben szenvedsz, csak nem tudsz róla!

Hirdetés

Alig van olyan ember, aki ne tapasztalta volna még az ujjai bedagadását. Ha ez egyszer előforduló probléma és nem áll fenn sokáig, akkor nincs vele gond, mert számos külső tényező kiválthatja.

Azonban ha rendszeres, visszatérő és fájdalommal, illetve bizsergéssel, zsibbadással jár, akkor érdemes vele orvoshoz fordulni, mert valamilyen háttérben álló betegség is okozhatja. Lássuk, hogy melyek a leggyakoribbak ezek közül.

Hirdetés

Ínhüvelygyulladás

Ilyenkor a kézben az ínhüvely gyullad be, ahol az inak futnak. A nőknél jóval gyakoribb jelenség. Jellemzően a túlzott igénybevétel okozza, ami monoton tevékenységeket jelent. Folyamatos számítógép használat, telefon nyomkodás, hangszeren játszás, takarítás is ide tartozik.

Vesebetegség

Ha a vese nem működik megfelelően, akkor annak az ödémásodás (vizenyő) lesz a következménye, amely nem csak a lábakban, de a kéz ujjaiban is jelentkezhet.

Raynaud-szindróma

Ez egy keringészavar, amelynek során a végtagokban, főleg az ujjakban, a vérkeringés akadályozottá válik. Ettől a kéz ujjai ellilulhatnak, éles határral elfehéredhetnek és be is dagadhatnak.

Preeclampsia

Ez egy olyan egészségügyi állapot, amelyet a kismama 20. terhességi hete után állapítanak meg és magas vérnyomással, illetve fehérjeürítéssel jár. Akár szervi elégtelenséghez, vese- és májbetegséghez is vezethet.

+ Tényezők

Fennáll az esélye annak is, hogy az ujjak dagadását az időjárás, egyes gyógyszerek vagy a nem megfelelő táplálkozás okozza. A legjobb megnyugtatásképpen orvoshoz fordulni ilyenkor.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés