Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Mindenki rosszul csinálja! A szakember szerint csak ekkor mutat valós értéket a...

Mindenki rosszul csinálja! A szakember szerint csak ekkor mutat valós értéket a mérleg!

Hirdetés

Amikor az ember próbál fogyni, szinte lehetetlen megállni, hogy napjában legalább ötvenszer meg ne mérjük magát. Az igazság azonban az, hogy ez nagyon rossz szokás, hiszen nagy az esélye, hogy minden mérésnél más eredményt kapunk és teljesen össze leszünk zavarodva, hogy akkor most mi az igazság.

Ez azért van, mert a testsúlyunk különféle okok miatt a nap folyamán is változik, ám ezt adott pillanatban talán figyelembe sem vesszük. Példának okáért már 30 g elfogyasztott étel miatt is mást mutathat a mérleg.

Hirdetés

Egyértelmű, hogy az ivás és az evés nem fog azonnali hízást eredményezni, de például a sós ennivalók vízvisszatartást eredményezhetnek, és mindjárt növelhetik a súlyunkat.

Ehhez a szénhidrátok is hozzájárulhatnak és nem csak olyan értelemben, hogy könnyebben hizlalnak (a finomított formák), hanem olyan értelemben is, hogy minden egyes gramm szénhidrát 3 gramm víz visszatartását eredményezi, tehát nem zsírból származik a súlytöbblet, amit a mérleg jelez.

Gondoljunk csak bele abba is, hogy a víz, amit megiszunk, szintén növeli a súlyunkat. Elég csak fél liter vizet inni, anélkül, hogy mosdóba mennénk utána, és máris fél kilóval többet jelez a mérleg.

Persze az sem mindegy, hogy mennyi és milyen súlyú ruha fedi a testünket, ugyanakkor a mérleg, amin állunk, egyenes és stabil felületen helyezkedik-e el.

Mindezen tényezőket figyelembe véve nem javasolt akármikor és akármilyen körülmények között méregetni magunkat.

Mi a legjobb módszer és a legideálisabb időpont?

Ha logikusan belegondolunk, az egyetlen alkalom, amikor érdemes megmérni magunkat egy nap, és ami után hiteles eredményt kaphatunk, az a reggel.

Ha legközelebb meg akarod mérni magad, akkor a következőképpen tedd ezt:

Ébredés után menj el a mosdóba és intézd el kisebb-nagyobb dolgaidat. Ne igyál se vizet, se kávét, semmit és ne kapj be egy falat ennivalót se.

Tedd ki a mérleget egy egyenes, sima és kemény felületre, dobd le magadról a ruháidat (igen, meztelenül a legjobb) és állj rá a mérlegre. Ez lesz a lehető legmegbízhatóbb eredmény, amit adott napon kaphatsz.

Soha ne feledd, hogy a fogyás egy lassú folyamat, ezért türelmesnek és kitartónak kell lenned. Ha egyik napról a másikra nem tapasztalsz jelentős változást, az még nem ok arra, hogy abbahagyd, amit elterveztél.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés