Kezdőlap EGÉSZSÉG Mindenki a lenmagot ajánlja, erről a hatásáról azonban senki nem beszél!

Mindenki a lenmagot ajánlja, erről a hatásáról azonban senki nem beszél!

Az apró magocskákat szinte bármelyik boltban beszerezhetjük manapság. Mivel nagyon egészségesek, fogyasszuk őket rendszeresen! Keverhetjük salátákhoz, főzelékekhez, levesekhez, de a legjobb, ha joghurthoz adagolva illesztjük be a napi étrendünkbe!

 

Számtalan pótolhatatlan tápanyagot tartalmaz, ezért, ha rendszeresen fogyasztjuk, a betegségek is messzire elkerülnek.

Mivel nagyon magas az Omega3-, és Omega6-zsírsavtartalma elengedhetetlen a szív normális működéséhez.

De gondoskodik a csontok, és az érrendszer egészségéről, sőt segítségével sokkal jobb lesz az emésztésünk, és szebb lesz a bőrünk.

Mennyit fogyasszunk a lenmagból?

-már napi 2 evőkanálnyi mennyiség elegendő ahhoz, hogy elegendő Omega3, és Omega6-zsírsavat vigyünk be a szervezetünkbe.

Ezzel párhuzamosan pedig gondoskodhatunk a B-vitamin, jód, kalcium, réz, karotin, magnézium, cink, és vas szintünkről is.

A maximális hatás elérése érdekében minden főétkezés előtt egy fél órával vegyünk be 1-1 teáskanálnyi őrölt lenmagot, és igyunk meg utána egy nagy csésze vizet.

Őrölt formában sokkal jobban hasznosítani tudja a szervezetünk a lenmagban található tápanyagokat. Legalább 21 napon keresztül tartsuk a kúrát, de akár több hónapig is fogyaszthatjuk rendszeresen a lenmagot, hiszen nem ártunk vele.

Nem ajánlott fogyasztani: erős hasmenés, epekő, nyelőcső betegségek, méh, és petefészek betegségek, várandósság, és cukorbetegség esetén.


A fent említett betegségek konzultáljunk az orvosunkkal mielőtt nekifognánk a lenmagkúrának.

Ha rendszeresen fogyasztunk lenmagot, két hét múlva már fogjuk érezni a hatását.

Megszabadulunk a bőr-, és hajproblémáktól, sokkal jobb lesz az emésztésünk, és az allergiás tüneteink is csökkenni fognak.

loading...