Kezdőlap EGÉSZSÉG Minden nap fogyasztjuk őket és ezt teszik a foggal

Minden nap fogyasztjuk őket és ezt teszik a foggal

Dr. Sameer Patel fogorvos rámutat arra a problémára, amit az alábbi minden nap elfogyasztott dolgok tesznek a fogainkkal. Ha megfogadjuk a tanácsait, megelőzhetjük a fog problémákat és betegségeket és mindig szép és egészséges mosolyunk lehet.

1. Reggeli

Veszély

A müzli és az ehhez hasonló ételek adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek adagonként több, mint 3 evőkanál cukrot tartalmaznak. Bár a gyártók dicsérik a termékeket, mint a “legegészségesebb” reggeli, a fogak számára azonban mégis rossz választás.

Megoldás

Együnk gabonaféléket tejtermékekkel, amelyek csökkentik a fogak számára a cukrot. A kalcium és a tejtermékekben található D-vitamin segítenek erősíteni a fogat és nem károsítják azt.

2. Forró italok

Veszély

A kávé és a tea rossz a fogak számára, ha nagyobb mennyiségben és rendszeresen fogyasztjuk őket, a fogakon foltok jelennek meg és s színük is sárgul. Mindemellett rossz leheletet is okoznak, ami szintén károsodásokat okozhat a szájban.

Megoldás

A legjobb, ha vízzel kiöblítjük a szájat a fenti 2 dolog fogyasztását követően azonnal, ezáltal csökkenthetjük annak az esélyét, hogy kiszáradjon a szánk és letapadjanak a káros anyagok.

3. Szendvics

Veszély

Sok gyorsétteremben vásárolt szendvicsek és burgerek nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak, amelyek a pékáru ízét javítják. A feldolgozott szénhidrátok a szájban baktériumokat hoznak létre és ezáltal üregek keletkeznek.

Megoldás

 A teljes kiőrlésű gabonafélékből készült szendvicsek a legjobb választás a fogak és az egészségünk számára.

4. Hideg italok

Veszély

Azok számára, akik a hideg italokat fogyasztják, vigyázat! A hideg turmixok bár gyümölcsből készülnek, mindig gyümölcssavakat tartalmaznak, amelyek eltorzíthatják a fogzománcot.

Megoldás

A tejtermékekben található kalcium és a szójatej erősíti a fogakat, tehát ha egy pohár hideg italra vágyunk, válasszuk ezeket a gyümölcssavak helyett.

5. Snack

Veszély

A snack szárított gyümölcsöket tartalmaz, amely annyira végzetes lehet a fogak számára, mint a pattogatott kukorica. Bár a szárított gyümölcs természetes, amikor a szájba kerülnek, mégsem sikerül feldolgozni őket. A popcorn pedig erős savat termel a szájban, ami károsodáshoz vezet.

Megoldás

Ha szeretjük a snacket vagy a szárított gyümölcsöt, akkor olyat válasszunk, amelyek több vizet tartalmaznak, mint az alma vagy a körte. Ez ugyanis enyhíti a gyümölcs savat. A fogak rendszeres tisztítása segít meggátolni a fogakra lerakódott ételmaradékokat.

Megjegyzés: miután gyümölcsöt fogyasztunk, ne azonnal mossunk fogat!

Szerző: tudasfaja.com

loading...