Kezdőlap SZÓRAKOZÁS FILMEK Minden idők 6 legjobb igaz történeten alapuló , hihetetlenül inspiráló filmalkotása!

Minden idők 6 legjobb igaz történeten alapuló , hihetetlenül inspiráló filmalkotása!

Fantasztikus igaztörténetek, filmdrámák, melyek emberek millióit inspirálták, köztük engem is. Hétvégi feltöltődésként vagy motivációként nézd meg az 5+1 zseniális film egyikét, sőt, akár mindegyikét!

 

United | 2011

Műfaját tekintve az United című film a filmdrámák és a sportfilmek kategóriájába sorolható. Akik ismerik és nyomon követik a focival kapcsolatos eseményeket, azok biztosan hallottak már az angol Premier League egyik legsikeresebb és legnépszerűbb csapatának, a Manchester United Football Club igaz történetéről szóló filmről. A sikert sikerre halmozó futballcsapat éppen hazafelé tart Belgrádból, mikor bekövetkezik a légi katasztrófa, amely 8 játékos életét követelte. A film hihetetlen elszántságot és akaraterőt mutat be a csapaton keresztül.

Vajon sikerül visszatérni az élvonalba egy ekkora tragédia után? Hogyan élte meg a csapat ezt a hatalmas veszteséget? A filmből megtudhatod!

Az aszfalt királyai /Ford vs Ferrari/ | 2019

Az utóbbi idők legjobb filmdrámája, amely igaz történet alapján került bemutatásra Matt Damon és Christian Bale kettősével.Carroll Shelby sikeres autóversenyző 1959 júniusában megnyerte a 24 órán át tartó Le Mans versenyt, majd az év vége felé egészségügyi problémája miatt, kénytelen volt visszavonulni. Ezt követően autótervezéssel kezdett el foglalkozni. Barátja, Ken Miles szintén az autóversenyzés szerelmese volt, de sajnos az ő sikerei kevésbé kamatoztak. Carroll és Ken szoros együttműködésbe kezdtek a Ford Motor Company-vel annak érdekében, hogy egy forradalmi versenyautót készítsenek a Le Mans 24 órás versenyére, a Ferrari ellen.

Elképesztő fordulatok és drámai jelenetek! Érdemes végignézni!

Ali | 2001

Szintén egy igaz történeten alapuló film, hiszen nincs motiválóbb, mint a valódi sikersztorik. Gondolom sejted, hogy a film Muhammad Ali életét mutatja be, Will Smith zseniális főszereplésével.

Sokszor hallottunk híres bokszolók visszatéréséről, de Ali története egészen más volt. A profi bokszolóvá vált sportoló a fénykorát élte, amikor bekövetkezett az, amire egyáltalán nem számított. Besorolták a vietnámi háborúba, amit Ali teljes egészében megtagadott. Az ezt követő időszakban pert indítottak ellene, ráadásul az eljárás ideje alatt bokszolni sem engedték.

Hogyan záródott a per? Miként írta be Muhammad Ali a sporttörténelembe magát? A filmből mindenre választ kapsz!Hajsza a győzelemért /Rush/ | 2013

A Hajsza a győzelemért című filmet egy igaz történet ihlette, Niki Lauda és James Hunt versengését mutatja be a formula szériákban az 1970-es években. Drámai jelenetek, kudarcok, rengeteg rivalizálás, de egyben sportszerű küzdelem jelenik meg a filmkockákon. Habár James és Niki teljességgel különböző karakterek, az egymással való rivalizálásból merítenek erőt és egy jó barátság alakul ki köztük. A filmből rengeteg erőt meríthetünk, ha esetleg mélyponton vagyunk, hiszen Niki Lauda csodával határos elszántsága sokak számára motiváló lehet.

A formula-1 kedvelőinek természetesen alapdarab, de mindenkinek ajánlom, aki szereti a drámai történeteket, melyeknek a középpontjában a versengés áll, de mégis sokkal mélyebb érzelmeket közvetítenek.

Az olimpiai arany ára: Simone Biles története | 2018

Simone Arianne Biles 1997-ben született és mára már négyszeres olimpiai bajnok és tizenkilencszeres világbajnok szertornász. Élete kicsit sem mondható átlagosnak, hiszen rengeteg lemondással és kitartással jár, hogy a profi sportolók közé kerüljön. Fiatal lányként igazi küzdő, aki soha nem adja fel a céljait, ám magában is nagy küzdelmeket kell megvívnia.


Mi a siker titka és legfőképp mi az ára? Az igaz történet alapján készült filmből megtudhatod!

Gettó milliomos /Slumdog Millionaire/ | 2008

Hazánkban nagy népszerűségnek örvendett a Vágó István műsorvezetésével a Legyen Ön is milliomos! cím műsor. Aki nézte a műsort, azt tudja, hogy a kérdések korántsem olyan egyszerűek. Ám nem csak hazánkban, hanem Indiában is az egyik legsikeresebb műsornak számított.

A történet nem igaz történet alapján készült, viszont elképesztő inspiráló a főszereplő, Jamal Malik (Dev Patel) élettörténete, melyet a műsorban adott helyes válaszai mögött kezd kibontakozni.

A műsorvezetőt meglehetősen zavarja az egyszerű utcagyerek sikere. A tévéműsor végén elviszik a rendőrök kihallgatni, ugyanis csalással vádolják.


Egy fantasztikus idézet jutott eszembe a filmmel kapcsolatban, Victoria Moran: Varázslatos élet című könyvéből:

„Mielőtt elítéled az életem, a múltam vagy a személyem: húzd fel a cipőm, sétálj benne. Sétáld végig az utam, ahogy ideértem, éld át a bánataim, kétségeim, félelmeim és a nevetéseim. Sose feledd, mindenkinek megvan a maga története! Amikor leveszed a cipőmet, átélted az életem, akkor és csak akkor ítélkezhetsz!”

Forrás:vitalzone.hu

loading...