Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Minden évben csodálatos hagymatermésed lesz, ha ezt a 4 jól bevált trükköt...

Minden évben csodálatos hagymatermésed lesz, ha ezt a 4 jól bevált trükköt alkalmazod!

Hirdetés

Ha van egy kis kerted, akkor mindenképp érdemes ültetned ezt-azt, hiszen a saját zöldség sokkal ízletesebb, és egészségesebb, mint az, amit a boltban vásárolsz. A hagyma az egyik legigénytelenebb zöldség, a kezdő kertészek is próbálkozhatnak vele.

Ha azt szeretnéd, hogy szép, nagy fejű hagymáid legyenek, nem árt egy pár tanácsot megfogadnod a tapasztaltabbaktól.

Hirdetés

1.Ültetés előtt áztasd sós vízben a dughagymákat

Egy liter vízben oldj fel 1 evőkanál sót, majd ebbe áztasd 2 órán keresztül a dughagymákat. A művelet előtt mosd le őket egy kálium-permanganátos oldattal. A végén alaposan mosd le tiszta vízzel.

2. Kórokozók ellen

Amikor megjelennek az első levelek, csak vízzel öntözzük, majd készítsük el a következő oldatot. Oldjunk fel 2 teáskanál ammóniát egy vödör vízben. Egy hat méteres területre három vödör vízre lesz szükségünk. Ha ezt a mennyiséget elöntöztük, másnap már csak tiszta vízzel öntözzünk.Tíz nap múlva ismételjük meg ezt az eljárást, az ammónia helyett viszont 1 liter vízhez 1 teáskanál sót kell keverni.
Újabb tíz nap múlva kálium-permanganátos oldattal öntözzünk.

3.Tápozás

A hagyma nagyon szereti az élesztős oldatot. 100 gramm élesztőre lesz szükségünk 1 vödör vízhez. Hagyjuk állni egy órát az élesztős oldatod, közben öntözzük meg tiszta vízzel a hagymákat, majd egy óra múlva élesztős vízzel, utána pedig egy óra múlva megint rendes vízzel.

4.Száradás
Amikor kezd leszáradni a hagyma zöldje, szedjük ki a
hagymákat. Rögtön ne rakjuk el, hanem hagyjuk a földön állni a napon, hogy tudjon száradni.

tudasfaja.com

Hirdetés