Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Megszülettek a barna bőrű pár ikrei, amikor meglátták őket, nem hittek a...

Megszülettek a barna bőrű pár ikrei, amikor meglátták őket, nem hittek a szemüknek

2018-ban Jorge Gomez és felesége rendkívül boldogok voltak, amikor megtudták, hogy ikreket várnak.

 

 

Már volt egy kisfiuk, és úgy érezték, a lányokkal teljes lesz a család. Azt azonban a szülők sem gondolták, milyen hatalmas figyelmet kapnak ikerlányaik, amikor végre megérkeznek.

Mrs. Gomez terhessége kezdetétől rendszeresen járt orvoshoz. Az egyik ilyen vizsgálat után megkapta a hírt, hogy ikrei születnek majd, és ez természetesen hatalmas dolog volt:„Amikor közölték velünk, hogy két babánk lesz, az nagyon nagy boldogságot jelentett, és amikor megszülettek, és láttuk, hogy albínók, ez mit sem változott. Számunkra ez igazi áldás” – mondta Jorge egy helyi lapnak.

Feleségével mindent megtettek annak érdekében, hogy felkészüljenek az ikrek fogadására, és minden a terv szerint haladt, nem voltak komplikációk a terhesség alatt. Az ikrek ugyan koraszülöttek voltak, a 36. héten jöttek világra, de tökéletesen egészségesek voltak ők is, és az édesanyjuk is.

De valami más mégis megragadta az orvosok figyelmét – Mrs. Gomez két olyan ritka kislánynak adott életet, akik egyik napról a másikra világszenzációvá váltak. Amikor az orvosok először megpillantották a csecsemőket, nem tudták leplezni a döbbenetüket. Catalina és Virginia tejfehér hajjal születtek – senkire nem hasonlítottak a családjukból.
A kislányok albinizmussal, egy ritka genetikai rendellenességgel születtek, amely a bőr pigmentációjának hiányát okozza. Az albinizmus családon belül öröklődik, és a legtöbb típus esetében mindkét szülőnek hordoznia kell a rendellenességért felelős gént.

Catalina és Virginia voltak az első albínó ikrek Argentínában

Catalina született meg elsőként, körülbelül 2,6 kilóval, Virginia pedig két perccel utána érkezett, 2,4 kilóval.

Ritka genetikai rendellenességük mindenki számára megdöbbentő volt, de Jorge és a felesége egyaránt áldottnak érezték magukat. Néhány biztonsági intézkedésre azonban szükség volt az ikrek nevelése során. Például a lányok rendkívül érzékenyek az UV-sugárzásra.

Catalina és Virginia idén négyévesek, és ahogy nőnek, napról napra egyre szebbek lesznek.2021 decemberében a lányok vidáman pózoltak néhány képhez, miután egy családjukhoz közel álló személy ruhákat varrt nekik.

Ezek a képek és az ikrek története remélhetőleg megmutatják, milyen egyedülállóan szépek lehetnek az albinizmussal született emberek. Bár a lányok különböznek másoktól, Jorge és a felesége elhatározták, hogy megmutatják a világnak, hogy minden gyerek egyaránt megérdemli a feltétel nélküli szeretetet.

És bármit is tartogasson számukra az élet, a lányok mindig ott lesznek egymásnak.

loading...