Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Megsárgultak a fehér ruháid? Az alábbi módszer segítségével könnyen patyolattiszták lehetnek újra!

Megsárgultak a fehér ruháid? Az alábbi módszer segítségével könnyen patyolattiszták lehetnek újra!

Hirdetés

Ha a nyári melegben az izzadtság foltot hagy a fehér ruhákon, nem kell egyből kidobni őket. Próbáljuk meg kitisztítani! Léteznek olyan házi módszerek, melyek segítségével újra fehér lesz a fehér.

Az alábbi módszerben az a jó, hogy tökéletesen fehérít úgy, hogy közben nem roncsolja, nem vékonyítja ki az anyagot sem. Hatására a fehér ruhaneműink olyanok lesznek, mint új korukban.

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál mosogatószer
  • 3-4 teáskanál oxigénes víz
  • 2 evőkanál szódabikarbóna

Alkalmazás:

  • keverjük el alaposan az összes hozzávalót
  • tegyük rá az elsárgult részre a keveréket, és dörzsöljük jól bele
  • figyeljük, milyen gyorsan eltűnik a sárgás elszíneződés

Rövid időn belül a ruháink újra hófehérek lesznek. Ezután mossuk ki a hagyományos módon, és szárítsuk a napon, hiszen ez még fertőtleníti is őket.

Ha szeretjük a fehér ruhaneműket, nem kell lemondanunk róluk, csak azért, mert esetleg könnyen koszolódnak. Nyugodtan hordjuk őket, hiszen nyáron ez az egyik legpraktikusabb szín. Nem szívja magába a meleget, és így a nagy kánikulát is könnyebben el tudjuk viselni. Ha pedig kedvenc fehér ruhadarabunk az izzadtságtól, vagy dezodortól sárga foltos lesz, alkalmazzuk gyorsan a fenti nagyon egyszerű módszert.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...