Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett a májusi időjárás előrejelzés – Jobb, ha felkészülsz

Megérkezett a májusi időjárás előrejelzés – Jobb, ha felkészülsz

Hirdetés

Az idei tavasz bizonytalan időjárási kilátásokat hozott magával, és úgy tűnik, hogy a május sem lesz kivétel.

 

Hirdetés

Bár április végén még némi csapadékra lehet számítani, a jelenlegi számítások alapján a tavasz utolsó hónapjában rendkívül kevés eső várható. Ez különösen aggasztó hír a mezőgazdaság számára.

A meteorológiai előrejelzések szerint mindössze három esősebb napra lehet számítani május közepén.

Ez az alacsony csapadékmennyiség komoly kihívást jelent majd a mezőgazdasági termelők számára, akiknek a növények megfelelő öntözésével kell majd biztosítaniuk a természetes nedvesség hiányát.A hajnali minimumhőmérsékletek várhatóan 10-16 fok között alakulnak majd májusban. A hónap első felében a nyár elejét idéző melegre számíthatunk, hiszen a hőmérséklet 23-25 fok körül alakul.

Azonban a hónap közepén kisebb lehűlés várható, amikor a hőmérséklet 14-17 fok közötti lehet. Ezután ismét emelkedni fog a hőmérséklet, és május utolsó hetében már akár 27 fokos nyári meleg is várható.

Összességében tehát májusban változatos időjárási viszonyokra lehet számítani, ami különösen fontos a mezőgazdasági termelők és a kerti gazdálkodók számára.

A száraz időjárás miatt megfelelő öntözési stratégiák kidolgozása és alkalmazása lehet kulcsfontosságú a terméshozamok megőrzése és a növények egészségének fenntartása szempontjából.Hirdetés