Kezdőlap EGÉSZSÉG Meg fogsz lepődni: ezért dörzsölj jeget a lábadba

Meg fogsz lepődni: ezért dörzsölj jeget a lábadba

A lábra való jég dörzsölése egy nagyszerű fájdalom csillapító módszerként bizonyul, aminek a hatásait most ismertetjük Önnel. Azt, hogy milyen esetekben nyújt egyszerű, gyors és hatékony megoldást, azt most megtudhatjuk.

 

Manapság egyre többen szenvednek kínzó fájdalommal, ami leginkább a lábat érinti. Nem csupán a megterhelő állás, hanem az ülő munka is képes az erekben zavarokat okozni, a vérkeringési problémák pedig fájdalomhoz vezethetnek.

Ha egy fárasztó nap után nem érezzük a lábainkat, visszatérő zsibbadás és sajgó érzés jelentkezik, a rövid ideig tartó fájdalom és izomlazító krémek csak bizonyos ideig hatnak. Egy-két darab jégkocka elegendő lehet orvosolni a problémát és felfrissíteni a vérkeringést, tehát körülbelül 10 perc alatt megszüntethető a fájdalom.

A visszerek ellen is hatékonynak bizonyul a jeges kezelés, mivel az erekre frissítően hat, így fokozza a vér áramlását a lábban, ezáltal a visszerek megelőzhetővé válnak.

Ha a testünk felfrissítésére vágyunk, akkor is hatékony megoldásként szolgál, mivel a legtöbb terápiás kezelést a lábon alkalmazzák. Körkörös mozdulatokkal a boka mindkét oldalán olvasszunk el egy-két darab jégkockát és pár perc elteltével meglátjuk, az egész test felfrissül majd.

Zúzódások, véraláfutások és izom fájdalmak ellen is alkalmazhatjuk, csökkenti ugyanis a duzzanatot, a gyulladást és segíti a sérülések minél előbbi gyógyulását.

Bizonyos kutatások kimutatták, hogy a magas vérnyomásban szenvedő embereknél is hat, napi 1-2 alkalommal megismételve képes szabályozni a vérnyomást. Így számos országban alkalmazzák ezt a meglepő és nagyon egyszerű módszert különböző betegségek kezelésére, amely egyre inkább bejárja az egész világot.

Szerző: tudasfaja.com

loading...