Kezdőlap EGÉSZSÉG Masszázs technikák, amelyekkel magadnak tudod enyhíteni a nyakfájdalmat

Masszázs technikák, amelyekkel magadnak tudod enyhíteni a nyakfájdalmat

Bármi is legyen az oka, kevés olyan ember van a világon, aki ne tapasztalta volna meg eddigi életében legalább egyszer a nyakfájdalmat. Van, hogy annyira súlyos, hogy meg sem tudjuk mozdítani a fejünket és úgy érezzük, hogy semmi nem szabadíthat meg a kíntól. 

Ha senki nincs, aki segíteni tudna rajtad ilyenkor, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen a következő technikákkal magadon is segíteni tudsz majd. A legjobb, hogy csupán egy törülközőre és a két kezedre lesz szükséged.

1# Törülközős masszázs

Képes oldani az izomfeszülést és visszahozni a nyak mobilitását. A törülköző maga puha és nem hagyja, hogy túl nagy nyomást gyakorolj a nyakadra és ezzel megsértsd.

Tedd a törülközőt a nyakad mögé, fogd meg a bal végét a jobb kezeddel és húzd a mellkasod felé, lefelé. A bal kezeddel fogd meg a törülköző jobb végét, majd a homlokod vonalán húzd el balra.

Végezd el többször is a húzást, fordítsd a fejed balra, majd lazíts a nyomáson. Ismételd meg az ellenkező oldalra is és közben ne tégy hirtelen mozdulatokat.

Tedd a törülközőt a nyakad mögé, a két végét pedig húzd előre a két kezeddel, nyomást gyakorolva a nyakra. Lassan fordítsd a fejed balra, tartsd így pár másodpercig, majd jobbra is ismételj.

2# Nyak hátsó részén lévő izmok masszázsa

Tedd a bal kezedet a bal füled mögötti nyaki izomra, ahogyan a képen is látható. Fejts ki rá finom nyomást az ujjaiddal. Lassan fordítsd el a fejedet jobbra, miközben nyomod. Az ujjaid ne mozduljanak el, csak a fejed. Ismételj jobb oldalra is.

Masszírozd meg a területet finom, körkörös mozdulatokkal, hogy serkentsd a vérkeringést és enyhítsd a feszültséget.

3# Csuklyás izom szorítás

Ülj le egyenes háttal. Tedd a tenyereidet a nyakad két oldalára. Hozd a fejed hátra egy kicsit és hagyd enyhén balra esni. Szorítsd meg a bal oldalon az izmot, ami talán erős, mégis kellemes érzés lesz. Ismételd meg jobb oldalra is.

Végezz további szorító mozdulatokat, haladj a nyak alsó részétől felfelé.

4# Nyakszirt alatti masszázs

Az itteni részen lévő feszült, görcsös izmok fejfájást, szédülést, akár hányingert is okozhatnak.

Tapintsd ki a koponyád alatti puha részt, ahogyan a képen is látható. Fejts ki rá finom nyomást a jobb és bal oldalon is a két kezeddel. Kissé dőltsd hátra a fejed és nyomást kifejtve told felfelé az ujjaidat a nyakadon.

Lassan hozd az álladat a mellkasodra, és ahogy ereszted le a fejed, mozdítsd az ujjaidat kifelé, a bal kezed balra, jobb kezed jobbra. Ezzel csökkentheted a feszülést az izmokban.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...