Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ma beöltöztem hajléktalannak, és egész napon át pénzt kéregettem, ételre, gyógyszerre, útiköltségre....

Ma beöltöztem hajléktalannak, és egész napon át pénzt kéregettem, ételre, gyógyszerre, útiköltségre. Ennyi gyűlt össze nap végére, lehidalsz!

Hirdetés

Annyi olyan történetet hallottam, amiben arról beszéltek egyesek, hogy a hajléktalanoknak mennyire egyszerű, hiszen csak kiállnak, és kéregetnek, semmi dolguk nincs, csak tartani a markukat. Nos ez a fajta hipotézisnek jártam utána.

Megkértem a nejemet, hogy az egyébként is nagyra nőtt szakállamat alaposan borzolja össze, sminkek segítségével tűnjek koszosnak, és ápolatlannak, és ha már az arcomon látszik a nincstelenség, akkor segítsen a ruháit is megszabdalni, összekoszolni, hogy minél hitelesebben alakítsam a hajléktalant.

Hirdetés

Hozzá teszem, nagyon vékony alkat vagyok, így teljesen hiteles lett a végeredmény!

Egy igazi hajléktalannak tűntem, de jól látszott rajtam, hogy nem italozok és nem kábítószerezek, ebből adódóan arra gondoltam, hogy majd normálisnak ítélnek, és adnak pénzt!

Az Oktogonnál kezdtem, aztán elmentem a Szél Kálmán térre, majd a Lurdy háznál voltam, végül visszamentem a nyugati környékére. Ezt gyalog tettem meg, ez egy egész napos program volt számomra.

A pénzt egy oldaltáskába gyűjtöttem, és kizárólag este, haza érkezésemkor számoltam meg.Az emberekről pár szóban; nagyjából 4 féle emberrel találkoztam, és most itt csak azokat említem akiket leszólítottam. Értelemszerűen a gyerekeket, fiatal srácokat, lányokat, és gyerekkel a kezükben igyekvő anyukákat nem zaklattam. Számomra optimális korosztály a 30-50 közötti férfiak és nők voltak.

Nézzük a négy típust :- az első típus elzavart, melegebb éghajlatra küldött, majdnem belém is rúgott.– számukra láthatatlan voltam. A szemükbe nézve beszéltem, mégsem vettek észre.- kedves megértő, segítőkész empatikus emberek, belőlük volt a legkevesebb.- kértem tőlük adtak, majd a köszönöm szót sem várták meg, már ott sem voltak.

Lényeg a lényeg, hogy nap végére 13.505 forintot gyűjtöttem össze, és nagyjából 1 kg-nyi élelmiszert is kaptam. Kiflik, zsemlék, pogácsák és egyéb péktermékek formájában.

Döbbenetes kísérlet volt ez számomra, hiszen az ember nem gondolná, hogy ilyen adakozóak a Budapesten élők! Ha legközelebb látsz egy hajléktalant étellel, meleg itallal segítsd, pénzt csak akkor adj, ha nem hiányzik onnan ahol volt, és nem bánod, hogy hova kerül.fotó:illusztráció

Forrás:VIA

Hirdetés
loading...