Kezdőlap AKTUÁLIS Ma 71 éves Cher! Köszöntsük őt sok lájkkal!

Ma 71 éves Cher! Köszöntsük őt sok lájkkal!

Hirdetés

Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Ő az egyetlen Madonna mellett, akit kétszer is Európa vezető énekesének választottak.

Cher az egyetlen előadó, akinek három turnéja is szerepel a 2000-es évek legsikeresebb koncertsorozatait felvonultató listán. Believe című dala a zenetörténet harmadik legsikeresebb női slágere.

Hirdetés

A hatalmas zenei eredmények mellett sikeres színésznő is, hiszen nyert Oscart a legjobb női főszereplő kategóriában, és három Golden Globe-díjjal rendelkezik.[2] Eddigi utolsó nagylemeze 2002-ben jelent meg, és 2002-től 2005-ig tartó búcsúturnéja után visszavonult, de 2008-ban egy grandiózus fellépés-sorozattal visszatért a színpadra.

2010-ben leforgatta – tíz év után – első főszerepes filmjét, a Burlesque-et (magyar címe: Díva), Christina Aguilerával. A filmhez két új betétdalt is felvett, amelyből a You haven’t seen the last of me 2011-ben Golden Globe-díjat nyert.

Cher 2010-ben 47. évét celebrálhatja a show bizniszben, több mint 100 millió eladott albummal és rengeteg listavezető slágerrel. Cher hangterjedelme mély kontraalt.

Hirdetés