Kezdőlap AKTUÁLIS Legyőzte a mellrákot Fresh Andi – Leborotvált fejjel őszintén vallott betegségéről

Legyőzte a mellrákot Fresh Andi – Leborotvált fejjel őszintén vallott betegségéről

Néhány hónap alatt megjárta a mennyet és a poklot is Villányi „Fresh” Andi, aki a Best magazin olvasóinak mesélt először élete legnagyobb csatájáról.

 

Andi két táncossal járt fellépni, ám az idei évben valami megváltozott: bármennyire örült annak, hogy a koronavírus-járvány csillapodott, és újra kinyitott az ország, lehetett koncertezni, az összes meghívást sajnos vissza kellett utasítania. Súlyos betegséget diagnosztizáltak ugyanis nála az orvosok.

Jól emlékszik arra a napra, amikor egy csomót tapintott ki a mellében. Akkor egyszeriben minden megváltozott.

– Január tizenödötike volt. Ha valami furcsát észlelek, ami rendellenes, azonnal elmegyek az orvoshoz, egyetlen pillanatot sem késlekedem, nem diagnosztizálom magam az internetről – kezdi Andi a magazinnak.


Azonnal elment az Országos Onkológiai Intézetbe, miközben végig meg volt róla győződve, hogy ez csak egy ártalmatlan csomó. Ott megállapították, hogy daganat, már csak arra keresték a választ, hogy jó- vagy rosszindulatú tumor növekszik-e benne.

– Bekövetkezett a legrosszabb. Közölte velem az orvosom, hogy rosszindulatú elváltozást találtak. Abban a pillanatban fogalmam sem volt arról, hogyan tovább, egyáltalán milyen lehetőségeim vannak – folytatta Andi, aki alapvetően pozitív személyiség lévén nem esett kétségbe, de a bizonytalanág felőrölte.

– A családommal abban a pillanatban megosztottam a rosszat, szükségem volt a támogatásukra – árulja el az énekesnő, aki testvérét, már a diagnózis pillanatában megkérte, hogy menjen vele a kórházba, és hogy ő is hallja, mit mond az orvos. – Sokáig szinte fel sem fogtam, mi történik velem.Pár nappal később elmondták azt is, hogy elkerülhetetlen a kemoterápia, sőt addig meg sem műtenek, amíg nem esem át ezen a kezeléssorozaton. Nem szégyellem: a párommal mind a ketten sírtunk. – vallotta be Andi, akit a kezeléssel járó rosszullétek volt, hogy mellett (volt olyan nap, amikor harminckétszer hánytam) a külseje, haja elvesztése is összetört.

– Amikor a párom kopaszra nyírt egy géppel, az mindkettőnk számára roppant megrázó pillanat volt. Igyekeztünk mindent viccesen felfogni, de akkor nem ment: végigsírtuk a fodrászkodást.

Három hónapot vártak annak a genetikai vizsgálatnak az eredményére, amelyből szerencsére kiderült, hogy nem örökletes a betegsége, így szóba sem került, hogy el kellene távolítani a melleit.– A műtét hét héttel ezelőtt történt meg, és a lehető legjobb hír, hogy nem találtak áttéteket a szervezetemben. Gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy magam mögött hagytam ezt a rémálmot. Ugyan sugárkezelésekre még szükségem van, de szerencsésnek érzem magam, hgoy két fantasztikus szakember is hozzájárult a gyógyulásomhoz.


loading...