Kezdőlap EGÉSZSÉG Légszomj, lábduzzadás, izzadás? 10 jele annak, hogy szív- és érrendszeri problémád van!

Légszomj, lábduzzadás, izzadás? 10 jele annak, hogy szív- és érrendszeri problémád van!

A szívbetegségek, és a különböző rákos megbetegedések vezetik az elhalálozási okok listáját. Ha az első tünetek jelentkezésekor orvoshoz fordulnánk, ezzel egy nagyon nagy lépést tehetnénk a megelőzés útján. Vannak olyan jelek, amelyekre nem szabad csak egyet legyinteni, hanem komolyan kell venni őket!

Mellkasi fájdalom

Ez a legtipikusabb tünet, de tudnunk kell, hogy nem minden mellkasi fájdalom jelez szívrohamot. Ha a mellcsont alatt, a középvonaltól kissé balra jelentkezik a fájdalom, vagy mellkasi nyomást érzünk, akkor forduljunk szakemberhez.

Köhögés

A túl gyakori köhögés, zihálás is a szívbetegség egyik jele lehet. A köhögést a tüdőben felszaporodó, és pangó folyadék okozza. Köhögés közben váladék is távozhat.

Szédülés

A szédülés a szívroham, vagy szívelégtelenség jele lehet, akár eszméletvesztésig is fokozódhat.

Fáradtság

Főleg a nők esetében jelentkezik fáradtság, és erős levertség kíséretében a szívroham. Ha a fáradtsághoz rossz közérzet társul, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.

Étvágytalanság, hányinger

A puffadás, az étvágytalanság, és a hányinger is kapcsolatban állhat a szívműködési zavarokkal, szívrohammal.

Fájdalom a testben

A szívpanaszokra utaló fájdalmak, pl. a mellkasi fájdalom gyakran átsugárzik a más testrészeinkre is. Éppen ezért, ha pl. kar-, vagy lapockafájdalmat érzünk, azonnal forduljunk szakemberhez.

Légszomj

A légszomj hátterében asztma, vagy valamilyen szívbetegség állhat. Ne legyintsük rá, ha gyakran nem kapunk levegőt, inkább vizsgáltassuk ki magunk.

Izzadás

Ha nem végzünk semmilyen megerőltető munkát, és kánikula sincs, és mégis időközönként elönt a hideg veríték, akkor lehetséges, hogy szívproblémákkal küzdünk.

Duzzadás, ödéma

A szívelégtelenség következtében a folyadék felszaporodik a végtagokban, főleg a lábakban, de akár a hasüregben is előfordulhat. Meghízás és étvágytalanság is társulhat az ödémához.

Gyengeség

A szívroham előtti napokban általában erős étvágytalanság jellemző. Figyeljünk nagyon, ha ezzel a tünettel szembesülünk.

tudasfaja.com

loading...