Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 14 éves lánya öngyilkos lett – A temetésre meghívta a bántalmazóit, hogy...

14 éves lánya öngyilkos lett – A temetésre meghívta a bántalmazóit, hogy tanítson nekik valamit

Amikor Amy ‘Dolly’ Everett 6 éves volt, egy olyan lehetőséggel találkozott szembe, amely az egész életét megváltoztatta. A bájos kislánynak egy modell szerződést ajánlottak fel és egy nagy Akruba kalapban fotózták le.

Az ikonikus ausztrál kalap az ország érintetlen vadságát hivatott szimbolizálni. Dolly hamarosan a cég arca lett és képei egész Ausztráliában elterjedtek.

Sajnálatos módon a hírnévnek magas ára lett, olyan, amilyet senkinek nem szabadna megfizetnie. Dolly ugyanis 14 évesen kioltotta saját életét miatta.

Dolly komoly bántalmazás áldozata volt. A zaklatás óriásivá duzzadt a neten, de olyan módon, hogy Dolly környezetében lévő felnőttek nem észlelték ennek súlyosságát. A szülei csak annyit vettek észre, hogy Dolly “a legvidámabb kislány” szorongó tinédzserré vált, aki alig akart iskolába járni.

Az édesanyja, Kate elmondása szerint sok fiú zaklatta őt és hívta őt “ribancnak”. 

“Nem tudom, hogy egy 12 éves egyáltalán érti-e ennek a szónak a jelentését, de szerintem nem kellene.” – mondta Kate.

“Mondogattam neki, hogy minden jobb lesz, hogy be fog illeszkedni. Hogy mindenki ezen igyekszik, és valahogy kialakul majd egy hierarchia. Csak legyen jóindulatú, ez a lényeg.”

Mivel Dolly egy farmon, az ország peremrészén nevelkedett fel, ezért már alapból kissé kívülállónak érezte magát. A bántalmazói a neten ezt a helyzetet csak még rosszabbá tették számára.

Tick, Dolly édesapja szerint a lány szeretett volna elmenekülni a világból. Ezt sajnos meg is valósította, hiszen 2018. január 3-án véget vetett életének.

A szülők azt az éjszakát életük “leghosszabb éjszakájaként” írták le, miközben lányuk élettelen testét karjaikban tartva várták, hogy kiérkezzen a mentő. Mivel a család távol lakott, ezért órákat vett igénybe a dolog.

Pár nappal később Tick egy hosszú és érzelem dús üzenetet írt a Facebookra Dolly életéről.

Többek között megköszönte a támogatást, amiben részesült, ugyanakkor megszólította azokat a fiatalokat, akik lányát a szakadék szélére juttatták.

“Ha van arra esély, hogy valaki olvassa ezt, aki úgy gondolta, jó móka volt folyamatosan bántalmazni és zaklatni a lányom és ettől magasabb rendűnek képzelte magát, akkor kérem jelenjen meg a temetésen és legyen tanúja annak a mérhetetlen rombolásnak, amit véghez vitt.”

Az Akruba Hats, értesülve a tragédiáról, kampányt indított, amelynek keretében igyekszik országszerte felhívni a figyelmet a bántalmazások, zaklatások következményeire.

Megemlékezés Dolly-ról – az Akruba Hats kampánya

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...