Kezdőlap EGÉSZSÉG Köhögsz, gyakran fulladsz, vagy nehéz a légzés? Akkor most jól figyelj!

Köhögsz, gyakran fulladsz, vagy nehéz a légzés? Akkor most jól figyelj!

Mint minden évben, megint tombol az influenza. Ahelyett, hogy rettegnénk, próbáljunk megszabadulni tőle természetes módszerek segítségével.

 

 

Sokan küzdenek légzési problémákkal, asztmával, allergiával, és ilyen esetben még nehezen viselik az influenza tüneteit.

Az orrváladék immunrendszeri ellenanyagokat tartalmaz, így megakadályozza az vírusok, baktériumok terjedését. Azonban, ha felülfertőződés történik, akkor ez a nyálka elszíneződik, sűrűvé válik, ilyen esetben már ideje tőle minél hamarabb megszabadulni.

Az orvosságok enyhítik a tüneteket, de számos mellékhatás is kialakulhat, ha túlságosan sok orvosságot szedünk be.Az antibiotikumoktól meggyengülhet a természetes bélflóránk, elpusztulhatnak a szervezetünk hasznos baktériumai, de akár allergiás, asztmás, szédüléses tünetek is jelentkezhetnek.

Részesítsük előnyben a gyógynövényeket, ezáltal nem csak immunrendszerünk erősödhet, hanem hosszútávú védelmet is biztosíthatunk a szervezetünk számára.

Az ökörfarkkóró lehet az egyik leghasznosabb gyógynövény influenza, megfázás, meghűlés esetén.

Néhányan gyomnövénykét tekintenek a sokszor akár 1 méteresre is felnövő nap sárga növényre, pedig annyira hasznos, hogy kár lenne nem megismerni. Ha fülgyulladással küzdünk, áztassuk olívaolajba, és az így keletkezett olajos macerátumból cseppentsünk 1-2 cseppet a fülünkbe. Fájdalomcsillapító, és antibakteriális hatása van!


Készítsünk belőle teát, és könnyen megszabadulhatunk a légúti, melléküregi váladéktól!

1 ½ csésze vízhez szükségünk lesz 2 teáskanál ökörfarkkóró virágra, 1-2 teáskanál mézre, 1 teáskanál mentalevélre. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a hozzávalókat, leszámítva a mézet.

Hagyjuk állni 15 percig, majd, mikor kissé kihűlt, adjuk hozzá a mézet.

tudasfaja.com

loading...