Kezdőlap EGÉSZSÉG Kiderül! Súlyos mentális problémákkal küzdenek azok, akik sokat szelfiznek!

Kiderül! Súlyos mentális problémákkal küzdenek azok, akik sokat szelfiznek!

A közösségi oldalak, mint a Facebook az Instagram vagy a Twitter népszerűsége napról napra egyre magasabb, ami az embereket egyre inkább a szelfik megszállottjává teszi. A szelfik ma már sajnos olyan mentális egészséggel kapcsolatos állapotokkal hozhatók összefüggésbe, mint a testképzavar és a kényszerbetegség.

David Veal pszichiáter arról számolt be, hogy sok beteg, aki testképzavarral szenved jellemzően megszállottja a szelfi készítésnek, amit rendszeresen posztol is a közösségi oldalakon.

A szelfi készítés valóban ilyen veszélyes lehet? A legtöbb pszichiáter válasza az, hogy igen és felhívják a szülők figyelmét a problémára, hogy megelőzhessék a következő történethez hasonló eseteket.

Öngyilkossági kísérlet a szelfi talaján

Danny Bowman egy brit tinédzser, aki öngyilkosságot kísérelt meg, mivel nem tudott tökéletes szelfit készíteni magáról. A fiú napi nagyjából 10 órát töltött szelfi készítéssel.

Danny 19 éves korában 30 kilót adott le, nem lépett ki a házból és otthagyta az iskolát is. Reggelente általában minimum 10 szelfivel indította a napot.

Annyira nagy volt benne a düh amiatt, hogy nem sikerült a tökéletes fotó, hogy megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Szerencsére az édesanyja megmentette az életét.

Danny elmesélte, hogy a problémája miatt tönkrement az egészsége, elvesztette a barátait és az iskolából is kimaradt.

Danny Bowman-t tartják számon az első olyan személyként, aki a szelfi készítés miatt akart öngyilkosságot elkövetni. Testképzavar és kényszerbetegség miatt kezelték Londonban a Maudsley Kórházban. A terápia alatt először 10 percre, majd fél órára, végül egy egész órára elvették tőle a telefonját.

Danny elmondta, hogy ugyan nagyon nehéz volt elkezdeni a kezelést, tudta jól, hogy ha életben akar maradni, akkor meg kell tennie.

Az Egyesült Királyság közegészségügyi felügyelői szerint a közösségi oldalaktól való függést ma már betegségként tartják számon és évente több, mint száz beteget kezelnek miatta.

A digitális nárcizmus hatalmas mértékűvé növekedhet és nyomás gyakorolhat az egyénre, hogy realitástól elrugaszkodott ideáloknak feleljen meg.

tudasfaja.com

loading...