Kezdőlap AKTUÁLIS Ketyeg az idő, rengeteg magyar áramszámlája változik meg heteken belül

Ketyeg az idő, rengeteg magyar áramszámlája változik meg heteken belül

Hirdetés

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bejelentette, hogy július 1-jétől egységes márka alatt szavatolja az energiaellátást az egyetemes szolgáltatásban az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása után.

 

Hirdetés

Az állami tulajdonú energetikai cég ezzel kapcsolatban szerdán tájékoztatást adott.

A közlemény szerint az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be az érintett több mint 2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfél számára nem jár teendőkkel.

Az MVM a következő időszakban részletes tájékoztatást nyújt majd a szolgáltatóváltozás folyamatáról, hogy az ügyfelek zavartalanul élhessenek az energiaellátási szolgáltatásokkal.Az MVM Csoport tavaly áprilisban vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét.

Az összeolvadás egyik stratégiai célja, hogy a hazai egyetemes energiaszolgáltatási tevékenységet egy társaságban, egy márka alatt végezzék.

A BÉT oldalán februárban közzétett befektetői tájékoztató szerint az MVM Csoport nettó nyeresége 2023-ban jelentősen nőtt, 372 milliárd forintra emelkedett az előző évi 73 milliárd forintról.Az EBITDA (kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény) szintén emelkedett, 453 milliárd forintról 911 milliárd forintra a 2023-as évben. A cég így stabilan és sikeresen fejlődik a hazai energetikai piac egyik meghatározó szereplőjeként.

Hirdetés