Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Karcos a szemüveged? Ezzel a trükkel olyan lesz, mint új korában és...

Karcos a szemüveged? Ezzel a trükkel olyan lesz, mint új korában és nem kell másat venned!

Egy minőségi szemüveg nem egy olcsó befektetés, és igencsak bosszantó tud lenni, ha pár nap használat után karcolások jelennek meg rajta. Nem kell kidobni a régi szemüveget, az alábbi módszerek segítségével könnyen megszabadulhatunk a karcolásoktól.

 

Baba törlőkendő

Egy mikrószálas rongyra tegyünk egy kevés bébi lemosót, majd ezzel óvatosan töröljük le a szemüveg lencséit. Ezzel a vegyszermentes tisztítóval könnyen tisztává varázsolhatjuk a szemüveglencséket.

Edénymosó, és ablakpucoló

Egy csepp edénymosót, és egy csepp ablakpucolót keverjünk össze, majd ezzel töröljük át a szemüveget. Ha még van egy citromunk otthon, abból is facsarhatunk 1-2 cseppet a tisztítókeverékhez.

Egészségügyi alkohol

A legtöbb ember nem tudja, hogy a sima egészségügyi alkohol a legjobb tisztítószer, hiszen közben fertőtlenít is. Nem kell drága szemüvegtörlőkre költeni, használjunk alkoholt. Oldjuk fel egy fél teáskanál szódabikarbónában, és egy mikrószálas anyagra tegyük a tisztítószert, ezzel töröljük át a szemüveget.


Sárgaréz polírozó

Lehet, hogy nincsenek réz evőeszközeink, de érdemes beszerezni egy sárgaréz polírozó szert, mivel ezzel nagyon hatékonyan meg lehet tisztítani a szemüveget a szennyeződésektől, és karcolódásoktól.

Autófényező viasz

Fogjunk egy puha rongyot, tegyünk rá egy kevés viaszt, és ezzel töröljük át alaposan a szemüveg lencséit. Utána öblítsük le bő vízzel, hogy ne halmozódjon fel a lencsén a viasz.

Szappan és víz

Keverjünk el egy kevés folyékony szappant vízzel, majd egy mikrószálas kendő segítségével töröljük át a szemüveget. Ez a legegyszerűbb, és legolcsóbb megoldás. Ha azt szeretnénk, hogy még hatékonyabb legyen, adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát is.

Fogkrém

Tegyünk egy kis fogrémet a lencsékre, és töröljük át egy puha ronggyal, majd öblítsük le bő vízzel. Kerüljük a fehérítőt, és a lepedékeltávolító-szereket tartalmazó fogkrémeket.


Szódabikarbóna

Keverjük el melegvízzel, majd mikor feloldódott, töröljük át vele a szemüveg lencséket. Nagyon hatékony, de, nem kell belőle túl sokat tenni, mert akkor összekarcolhatja a szemüveget. Maximum csak egy teáskanálnyi mennyiséget használjunk.

Szélvédő tisztító

Egy mikrószálas rongyra tegyünk egy kevés szélvédő tisztítót, és ezzel töröljük át a lencséket. Tisztábbak lesznek, és a párásodást is megelőzi a szélvédő tisztító.

Fém polírozó paszta

Óvatosan töröljük át egy kevés pasztával a lencséket, majd öblítsük le előbb egészségügyi alkohollal, és utána bő vízzel.

tudasfaja.com

loading...